Trojicu poľských autičkárov-špecialistov na Mazdy zadržali vo vlasti

NETKY.SK • 24 Február 2012, 08:04 • 2 min
Trojicu poľských autičkárov-špecialistov na Mazdy zadržali vo vlasti

Trojicu poľských autičkárov-špecialistov na Mazdy zadržali vo vlasti - Krimi Trojicu Poliakov vo veku 22, 29 a 41 rokov, ktorá len v období od 1. marca do 15.

slovakia

left justify in out

img

Trojicu Poliakov vo veku 22, 29 a 41 rokov, ktorá len v období od 1. marca do 15. augusta 2011 odcudzili vo Viedni a v Linzi 28 motorových vozidiel typu Mazda, vypátrali a zadržali v ich vlasti vďaka spolupráci rakúskej a poľskej kriminálnej polície.
      Trojica má na svedomí všetky krádeže vozidiel Mazda na rakúskom území v tomto časovom rozmedzí. Škody, ktoré spôsobili, prevyšujú pol milióna eur. Informovala o tom dnes rakúska tlačová agentúra APA s odvolaním sa na hovorcu Spolkového kriminálneho úradu vo Viedni Helmuta Greinera.
      Podľa jeho slov mužov v Poľsku sledovali tamojšie orgány, keď 15. augusta 2011 zaznamenali, že v obci Grebiszew zaparkovali tri Mazdy odcudzené krátko predtým v Rakúsku. Polícia zadržala páchateľov ešte v ten deň.
      Vyšetrovanie ukázalo, že muži vozidlá rozoberali v jednom bunkri a následne speňažovali vo forme súčiastok.
      Polícia predpokladá, že sa na projekte podieľalo viacero predbežne neznámych spolupáchateľov, ktorí prepravovali odcudzené vozidlá za rakúske hranice.
      Šéfa skupiny, ako aj jeho dvoch mladších komplicov, ktorí sa pri jednotlivých krádežiach striedali, vydajú na trestné stíhanie do Rakúska.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies