Trojica teroristov z RAF v Nemecku nazbíjala takmer 400-tisíc eur

NETKY.SK • 7 Jún 2016, 18:56 • 2 min
Trojica teroristov z RAF v Nemecku nazbíjala takmer 400-tisíc eur

HANNOVER - Traja niekdajší teroristi z nemeckej Frakcie Červenej armády (RAF) spáchali od roku 2011 najmenej osem ozbrojených lúpežných prepadnutí v spolkových krajinách Dolné Sasko a Šlezvicko-Holštajnsko.

slovakia

left justify in out

Tieto najnovšie poznatky prokuratúry vo Verdene a Krajinského kriminálneho úradu (LKA) v Hannoveri sprostredkovala dnes tlačová agentúra DPA.

 

Trojica Ernst-Volker Staub (61), Burkhard Garweg (47) a Daniela Kletteová (57) ukoristila pri lúpežiach, ktorých počet je vyšší ako sa predpokladalo, takmer 400.000 eur. Napriek tomu už nemusia disponovať značnou sumou financií, pretože naposledy ukoristili viac ako 50.000 eur vlani v októbri.

 

Hovorca spomínaného LKA Frank Federau uviedol, že sedem miest činu leží v Dolnom Sasku a jedno v Šlezvicku-Holštajnsku.

Popri doteraz známych neúspešných prepadoch finančných transportov v Stuhre pri Brémach a vo Wolfsburgu vyšetrovatelia teraz pripisujú triu exteroristov z medzičasom rozpustenej RAF aj lúpežné prepadnutie kuriérov s finančnými prostriedkami a supermarketov z obdobia rokov 2011-2016, a to v Celle, Stade, Elmshorne, Osnabrücku, Northeime a Hildesheime. Zainteresovaní nevylučujú, že zoznam lúpeží môže byť aj dlhší.

 

Miesto, kde sa trojica zdržiava, vyšetrovatelia nepoznajú. LKA síce zverejnil ich aktuálne podobizne, dostal desiatky podnetov od občanov, avšak na horúcu stopu hľadaných to kriminalistov nepriviedlo. Jedna z nich však vedie do susedného Holandska.

Na trojicu príslušníkov tretej generácie RAF je od 90. rokov minulého storočia vydaný zatykač.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies