Trojica rozhodcov zo SR v nominácii na ZOH, štvorica na MS

NETKY.SK • 23 Október 2013, 11:52 • 2 min
Trojica rozhodcov zo SR v nominácii na ZOH, štvorica na MS

ZÜRICH - Štvorica slovenských rozhodcov je v širšej nominácii na majstrovstvách sveta 2014 v hokeji v bieloruskom Minsku. Na májovom šampionáte v Minsk Arene a Čižovka Arene by mohli stretnutia viesť ako hlavní Vladimír Baluška a Daniel Konc, z čiarových sa do výberu dostali Miroslav Valach a Peter Stano. Definitívna nominácia rozhodcov bude známa v marci 2014.

slovakia

left justify in out

Medzinárodná hokejová federácia (IIHF) zatiaľ neuzavrela ani menoslov arbitrov pre zimné olympijské hry 2014 v Soči, kde v širšom výbere figuruje zo Slovenska trojica Baluška, Stano a Valach. V Soči bude polovica rozhodcov IIHF a polovica z NHL. Zoznam arbitrov zverejní IIHF v decembri. 

IIHF oznámila mená rozhodcov aj na ďalšie turnaje majstrovstiev sveta a klubových súťaží. Celkovo na 27 podujatí poslala pozvánky 353 mužom a ženám v pruhovanom. Na turnaji A-skupiny I. divízie MS 2014 v Kórejskej republike bude pôsobiť Robert Müllner, Jozef Kubuš spoločne s čiarovým Petrom Šefčíkom pocestujú na šampionát do 20 rokov, ktorý na prelome rokov hostí Malmö. Na turnaji A-skupiny I. divízie MS do 20 rokov sa predstaví čiarový arbiter Martin Korba, v rovnakej kategórii do 18 rokov zasa Roman Výleta. Súboje B-skupiny I. divízie MS do 18 rokov povedie Tomáš Orolín, v Turecku na turnaji B-skupiny III. divízie by mali rozhodovať Miroslav Štefík a Tibor Rovenský. Zo slovenských rozhodkýň dostane na turnaji B-skupiny I. divízie MS 2014 žien v Lotyšsku šancu čiarová Jana Zvadová, dvojica Zuzana Findurová, Viera Šilhavíková sa predstaví na turnaji A-skupiny II. divízie v Taliansku. Súboje MS dievčat do 18 rokov v Maďarsku povedú Mária Zemiaková a Magdaléna Cerhitová. 

IIHF naďalej pokračuje aj vo výmennom programe rozhodcov, ktorý sa začal už v roku 2004. Slováci Vladimír Baluška, Jozef Kubuš a Robert Müllner môžu viesť v rámci programu aj zápasy v KHL, švédskej, českej, fínskej, švajčiarskej a nemeckej najvyššej súťaži. Baluška už začiatkom októbra viedol súboje Lahti - Hämeenlinna a IFK Helsinki - Lukko Rauma vo fínskej Liige a počas predchádzajúceho víkendu aj duely Brno - Karlove Vary a Vítkovice - Plzeň v českej extralige, Müllner zasa pôsobil v predchádzajúcich dňoch vo Švajčiarsku (Zürich - Biel, Rapperswil - Ambri-Piotta). Kubuš v závere októbra pocestuje do Švédska na súboje Leksand - HV 71 a Örebro - Lulea, v novembri povedie stretnutia v Nemecku Eisbären Berlín - Red Bull Mníchov a Wolfsburg - Ingolstadt. V nemeckej DEL sa v januári dvakrát predstaví aj Müllner. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies