Trojica pestovateľov marihuany dostala po osem rokov

NETKY.SK • 23 Jún 2016, 08:27 • 2 min
Trojica pestovateľov marihuany dostala po osem rokov

BANSKÁ BYSTRICA - Tresty po osem rokov odňatia slobody nepodmienečne za drogy potvrdil dnes odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici pre Petra Slaveva, Erika Záhorca a Ladislava Hampachela z okresu Veľký Krtíš.

slovakia

left justify in out

Trio kamarátov fajčilo marihuanu, ale pretože bola údajne drahá, rozhodli sa konope dopestovať. Začiatkom roku 2014 si cez internet kúpili semienka, vypestovali z nich sadenice a zasadili ich na ploche šesť krát desať metrov v nevyužívanej vinici za obcou Kosihy nad Ipľom. Rastliny polievali, starali sa o ne a kontrolovali, či im niekto z úrody nekradne. Neskôr si od kamaráta požičali kľúče od záhradnej chatky pri obci Vinica, kde rastliny sušili bez vedomia majiteľov. Keď v októbri zvyšok úrody konope viezli v aute na sušenie do chatky pri Vinici, zadržali ich policajti, ktorí mali operatívnu informáciu od občana.


Na súde 26-ročný nezamestnaný Peter Slavev z Neniniec, 24-ročný zamestnanec strážnej služby Erik Záhorec z obce Kosihy nad Ipľom a 26-ročný obchodný zástupca Ladislav Hampachel z obce Kamenné Kosihy priznali, že konope pestovali nie na predaj, ale pre seba. Chceli fajčiť marihuanu, ale z konope vyrobiť aj liečivú masť.


Vzhľadom na to, že išlo o obzvlášť závažný zločin, vecou sa zaoberal Okresný súd v Banskej Bystrici. Uznal troch mladých mužov za vinných a vzhľadom na to, že doteraz viedli bezúhonný život, uložil im po osem rokov odňatia slobody v najľahšom väzení, pričom za takýto zločin je sadzba od 15 do 20 rokov. Trojica sa odvolala, ale krajský súd im nevyhovel a prvostupňový verdikt potvrdil. Sudca hneď nariadil výkon trestu a eskorta odviedla Petra Slaveva a Ladislava Hampachela do Ústavu na výkon trestu. Ich kamarát Erik Záhorec, ktorý sa na odvolacom konaní ospravedlnil zo zdravotných dôvodov, sa za mreže dostane na základe príkazu súdu.


Pretože znalci zistili u trojice pestovateľov závislosť na drogách, musia absolvovať protitoxikomanické liečenie ambulantnou formou.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona