Trojica pamätníkov si spomína na MS 2004 v najlepšom

NETKY.SK • 1 Máj 2015, 15:36 • 2 min
Trojica pamätníkov si spomína na MS 2004 v najlepšom

OSTRAVA - Trojica skúsených korčuliarov z aktuálneho kádra slovenskej hokejovej reprezentácie má dobré spomienky na predchádzajúci svetový šampionát v Česku.

slovakia

left justify in out

Slováci pred jedenástimi rokmi našli v Ostrave domáce prostredie, fanúšikovia ich hnali vpred. Tím SR sa vtedy dostal až do semifinále, no MS napokon opúšťal bez medaily po prehre s výberom USA v súboji o bronz. Priamymi aktérmi boli aj obrancovia Dominik Graňák, Andrej Meszároš a útočník Marián Gáborík. "Spomienky sú veľmi dobré, až na nešťastný koniec proti Američanom. V Česku to bol kvalitný turnaj. Z toho výberu sme tu len traja, máme iný tím. Dúfam však, že aj tento turnaj bude fajn. Kulisa bola úžasná, mali sme vynikajúcu podporu. Verím, že to bude také aj teraz," povedal po jednom z ostravských tréningov hviezdny útočník Marián Gáborík a pokračoval: "Za tých jedenásť rokov som nabral skúsenosti a podarilo sa mi získať Stanleyho pohár. Verím, že sa mi tu bude dariť."

 

Bek Dominik Graňák bol v Česku 2004 nováčikom na svetových šampionátoch. "Atmosféra bola úžasná. S odstupom času môžem povedať, že nič lepšie som nezažil," poznamenal vicemajster sveta z Helsínk 2012 Graňák a doplnil: "Jedenásť rokov je veľmi dlhý čas. Inak som to vnímal vtedy a inak budem teraz." 

 

Andreja Meszároša pri spomienkach prepadá nostalgia. "Pohľad späť na ten šampionát je jedinečný. Len ma mrzí, že sme to vtedy nedotiahli na bronz. Potom by to bol úplne dokonalý turnaj. Uvidíme, možno sa medaily dočkáme teraz," poznamenal s úsmevom Meszároš a dodal: "Vtedy sme šli ďaleko vďaka vynikajúcej partii. Verím, že aj teraz, keď budeme držať spolu, tak to môžeme dotiahnuť ďaleko. Ale musíme ísť postupne." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies