Trojica obvinených pripravila štát na daniach o 850-tisíc eur

NETKY.SK • 19 Marec 2015, 11:25 • 2 min
Trojica obvinených pripravila štát na daniach o 850-tisíc eur

BRATISLAVA - Vyšetrovateľ Prezídia policajného zboru, Národnej kriminálnej agentúry, národnej jednotky finančnej polície, expozitúry Stred vzniesol v stredu 18. marca obvinenie voči trom osobám - Emílii A., Romanovi A., Ctiborovi G. za pokračujúci zločin krátenia dane a poistného spáchaný formou spolupáchateľstva.

slovakia

left justify in out

Svojím konaním pripravili štátny rozpočet od januára roku 2013 do konca mája 2014 najmenej o takmer 850.000 eur, pričom išlo o fiktívne dodávky mäsa. "V súčasnosti prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podáva návrh na vzatie do väzby dvoch obvinených, Romana A. a Ctibora G," informovala dnes TASR hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry SR (ÚŠP) Jana Tökölyová. Obvinený Roman A. je v súčasnosti stíhaný aj v inej trestnej veci za rovnaké krátenie dane a poistného za obdobie rokov 2008 až 2011 so spôsobenou škodou na štátnom rozpočte viac ako 6,5 milióna eur, teda v páchaní trestnej činnosti pokračuje.

 

Trojica obvinených podľa zaistených účtovných dokladov pri prehliadkach od januára roku 2013 do konca mája 2014 páchala a naďalej pácha na území Slovenskej republiky ekonomickú trestnú činnosť spočívajúcu v daňových trestných činoch na úseku krátenia dane a poistného. Trestná činnosť spočíva v znížení vlastnej daňovej povinnosti a v neoprávnenom uplatňovaní odpočítavania si dane z pridanej hodnoty u rôznych podnikateľov reálne nadobúdajúcich tovar. Páchali ju takým spôsobom, že plánovane a koordinovane vyhotovovali fiktívne účtovné doklady deklarujúce vzájomnú obchodnú činnosť pri denných dodávkach mäsa a mäsových výrobkov od rôznych dodávateľov medzi nastrčenými slovenskými spoločnosťami nevykonávajúcimi reálne obchodnú činnosť a obvinenými podnikateľmi v skutočnosti priamo a reálne nadobúdajúcimi tovar od dodávateľa, dodala hovorkyňa ÚŠP.

 

Obvineným za trestnú činnosť im kladenú za vinu hrozí trest odňatia slobody v trvaní sedem až 12 rokov. O väzobnom stíhaní rozhoduje Okresný súd Bratislava V.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies