Trojica levov z bojnickej zoologickej záhrady oslávi svoje narodeniny

NETKY.SK • 29 Január 2016, 11:57 • 2 min
Trojica levov z bojnickej zoologickej záhrady oslávi svoje narodeniny

BOJNICE - Trojica levov berberských z bojnickej zoologickej záhrady oslávi v sobotu 30. januára svoje narodeniny. Ramzes a Zara dovŕšili rok, ich otec Aslan má už päť rokov. Dejiskom narodeninovej oslavy bude od 9.30 h Centrum environmentálnej výchovy a výbeh levov.

slovakia

left justify in out

"Na návštevníkov čaká prezentácia o tom, ako levy vyrástli, autogramiáda krstných rodičov malých levíčat Dany Strculovej a Jána Mečiara, na oslávencov zase torty a rozbaľovanie darčekov v ich výbehu," uviedla hovorkyňa Zoo Bojnice Simona Kubičková.

 

Doplnila, že zoologická záhrada pripravila pre návštevníkov, ktorí prídu na narodeninovú oslavu v maske leva, aj darček.

 

Lev berberský vo voľnej prírode vyhynul. Posledný údaj o voľne žijúcich jedincoch je z roku 1942, odvtedy žije v ľudskej starostlivosti, teda v zoologických záhradách. Po celom svete žije len asi 80 jedincov. Považuje sa za najmohutnejší poddruh leva, vyznačuje sa veľkou, často tmavou, dobre rozvinutou hrivou, silne vytvorenou aj na bruchu. S jeho odchovom začala Zoo Bojnice v polovici roka 2013. Najskôr do zoo prišiel samec Aslan, o pol roka nato samice Gina a Buba. Aslan sa narodil v nemeckej Zoo Neuwied 1. januára 2011, mláďatá samice Giny - Ramzes a Zara 30. decembra 2014.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies