Trojica dánskych turistov uviazla pod Malým Rozsutcom

NETKY.SK • 17 August 2016, 09:33 • 2 min
Trojica dánskych turistov uviazla pod Malým Rozsutcom

TERCHOVÁ - Trojica dánskych turistov potrebovala v utorok (16.8.) pomoc horských záchranárov, keď počas túry v Malej Fatre zišla v sedle Zákres zo značeného chodníka. Informuje o tom Horská záchranná služba (HZS) na svojej internetovej stránke.

slovakia

left justify in out

Turisti si túru naplánovali od hotela v Terchovej, cez sedlo Medzirozsutce až na Malý Rozsutec. "V Sedle Zákres sa pre únavu jedného člena otočili, pričom netrafili na turisticky značený chodník a zišli do neschodného terénu, odkiaľ nedokázali pokračovať," opisuje HZS.

 

Záchranári ich lokalizovali v strmom žľabe pod Malým Rozsutcom. "Turisti boli bez zranení a schopní pohybu," dopĺňa HZS. Horskí záchranári ich následne vytiahli do schodného terénu a sprevádzali ich na Rovnú horu, odkiaľ ich transportovali k hotelu, kde mala trojica zaparkované auto.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona