Trojgólový Zreľák po ďalšej výhre: Ideme za svojím cieľom

NETKY.SK • 30 Marec 2016, 12:27 • 2 min
Trojgólový Zreľák po ďalšej výhre: Ideme za svojím cieľom

MYJAVA - Jednoznačný triumf 5:0 nad Tureckom priblížil slovenských futbalistov do 21 rokov k účasti na ME 2017. Zverenci Pavla Hapala dosiahli v utorok v Myjave štvrté víťazstvo z piatich zápasov a s 12 bodmi trónia na čele tabuľky 8. kvalifikačnej skupiny.

slovakia

left justify in out

Suverénny triumf mladých Slovákov režíroval ich kapitán Adam Zreľák. Hráč Slovana Bratislava zaznamenal hetrik, keď skóroval hlavou, z pokutového kopu a potom aj tradične ľavačkou. "Vedeli sme, že Turci budú nepríjemní, ak ich pustíme k ich hre. V prvom polčase sme im nedovolili vôbec nič, v tom druhom len niečo málo. Myslím, že výsledok 5:0 hovorí sám za seba," hodnotil Zreľák. V predchádzajúcich zápasoch hral v Slovane na poste krajného obrancu, ale opäť ukázal, že jeho krvnou skupinou je strieľanie gólov. "Keď som prišiel na zraz, hovoril som trénerovi, že mi veľmi 'chutí', aj na tréningoch a že sa cítim veľmi dobre. Pred zápasom mi povedal, že nejaký ten gól by som mohol dať a ja som cítil v kostiach, že sa mi to môže podariť. Som rád, že to takto dopadlo," pokračoval. Novinárom prezradil, že aj v klube by mal opäť začať hrávať na hrote. "Po neúspešnom ligovom zápase s Myjavou sme trošku debatovali aj s pánom Kmotríkom (viceprezident ŠK Slovan, pozn.) a vyzerá to tak, že pôjdem opäť do útoku. Keď mi to povedal, dostal som novú chuť. V útoku sa cítim najlepšie a dúfam, že góly budem dávať aj v klube," vravel. Za úspechmi mužstva na ihrisku stojí podľa neho tímová chémia. "Zišli sme sa tu dobrá partia. Poznáme sa z devätnástky či z iných výberov, sme kamaráti. Je to vidno na hoteli či aj na ihrisku. Sme dobrý kolektív a ideme za svojím cieľom," dodal Zreľák.

 

Výber SR 21 čakajú do záveru kvalifikačného cyklu tri zápasy - 8. septembra na Cypre, doma proti Bielorusku (1. októbra) a v Turecku (8. októbra). Na budúcoročný šampionát v Poľsku postúpia priamo deviati víťazi skupín a do baráže štyria najlepší z druhých miest. Slováci figurujú na čele tabuľky a postup na ME majú na dosah. "Už teraz vidím, že na ďalšom zraze nás vy novinári budete dávať pod tlak, že sme favoriti. Ale do pozície favorita sme sa vlastne týmto zápasom dostali... Najskôr musíme zvládnuť duel na Cypre a potom sa uvidí. Každopádne, pôjdeme krôčik po krôčiku," vyjadril sa kouč Hapal. Český kormidelník opäť pochválil atmosféru v mužstve: "Je to výborná generácia. Sú to super hráči, skvelá partia, všetko do seba zapadá tak, ako má. Vládne medzi nami dobrá nálada, neriešime žiadne problémy v štýle, že by sa niekto vyčleňoval z mužstva." Rovnakého názoru bol aj obranca Milan Škriniar. "Myslím, že taký tím ako je teraz v dvadsaťjednotke, tu ešte nebol. Platí to na ihrisku aj mimo neho. Darí sa nám a chceme v tom pokračovať," vravel stopér Sampdorie Janov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona