Trojgólový Ibrahimovič zatienil bratský súboj Pogbovcov

NETKY.SK • 17 Február 2017, 08:52 • 2 min
Trojgólový Ibrahimovič zatienil bratský súboj Pogbovcov

MANCHESTER - Hetrik švédskeho útočníka Zlatana Ibrahimoviča rozhodol štvrtkové úvodné šestnásťfinále Európskej ligy UEFA 2016/2017, v ktorom Manchester United doma zdolal AS St. Étienne 3:0. Hoci pred duelom na Old Trafford bol v centre pozornosti bratský duel Paula a Florentina Pogbovcov, "Ibra" strhol opäť raz pozornosť na seba a dostal "zelených" na pokraj vyradenia.

slovakia

left justify in out

Tridsaťpäťročný Švéd sa presadil tečovaným priamym kopom, doťuknutím do prázdnej brány a penaltou a len potvrdil fakt, že sa mu strelecky proti 10-násobnému francúzskemu majstrovi darí. Keď pôsobil v Ligue 1 v drese Paríža Saint-Germain, v trinástich vzájomných súbojoch mu strelil 14 gólov. "Vždy, keď proti nim hrám, aj so šťastím a po dobrých výkonoch, im dávam veľa gólov," citovala Ibrahimoviča agentúra AP. "Vytvorili sme si veľa dobrých šancí. Bolo dôležité vyhrať doma takýmto dominantným výsledkom, ktorý si vezieme do odvety. Bol to dobrý zápas, ale myslím, že sme mohli hrať ešte lepšie. Vyhrávame, ale to sa môže zmeniť. Musíme takto pokračovať. Sme v rozhodujúcej fáze sezóny, stále hráme v štyroch súťažiach. Piatu, Community Shield, sme už vyhrali," povedal Ibrahimovič pre BBC.

 

Tréner "červených diablov" Jose Mourinho musel po prvom polčase v šatni na jeho tím apelovať. MUFC síce vyhrával 1:0, ale hostia mu v druhej polovici úvodnej 45-minútovky dokázali narobiť poriadne problémy. "V prvom polčase sme viedli, ale hrali sme tak zle, že sme si to nezaslúžili. Chýbala nám koncentrácia. V šatni bolo príliš veľa smiechu, hluku, uvoľnenosti. Aj môj asistent na rozcvičke cítil to isté. To sa mi nepáčilo. Tak sme s tým niečo urobili a druhý polčas bol už iný príbeh," povedal Portugalčan.

 

Bratia Pogbovci si proti sebe zahrali prvýkrát. Najdrahší hráč sveta Paul (89 miliónov libier) čelil o tri roky staršiemu Florentinovi, ktorý do AS prišiel v roku 2012 za 500.000 libier. Na tribúne si ich súboj nenechala ujsť mama Yeo a tretí brat Mathias. "Je to niečo magické a nestáva sa často, aby som si zahral proti bratovi. Naozaj som si to veľmi užil," povedal Paul Pogba.

 

Odveta je na programe 22. februára.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona