Trojdňové rokovania v NHL sa skončili krachom

NETKY.SK • 7 December 2012, 07:57 • 2 min
Trojdňové rokovania v NHL sa skončili krachom

Trojdňové rokovania v NHL sa skončili krachom - Hokej Začiatok novej sezóny zámorskej hokejovej NHL je stále v nedohľadne. Trojdňové rokovania medzi vedením súťaže a hráčskou asociáciou NHLPA o novej kolektívnej zmluve sa totiž skončili krachom.

slovakia

left justify in out

img

Začiatok novej sezóny zámorskej hokejovej NHL je stále v nedohľadne. Trojdňové rokovania medzi vedením súťaže a hráčskou asociáciou NHLPA o novej kolektívnej zmluve sa totiž skončili krachom.

"Nič nenasvedčuje tomu, že v blízkej budúcnosti príde k dohode o novej kolektívnej zmluve. Zrušenie celej sezóny NHL je tak čoraz reálnejšie. Na začiatku najnovšej série rokovaní to pritom vyzeralo optimisticky a bol som presvedčený, že v najdôležitejších otázkach dospejeme ku konsenzu. Hráčska únia predostrela vedeniu súťaže návrh novej osemročnej kolektívnej zmluvy. Vedenie súťaže ho však označilo za neakceptovateľný a zmietlo zo stola aj ďalšie naše návrhy," povedal pre agentúru Reuters na tlačovej konferencii v newyorskom Hoteli Manhattan výkonný riaditeľ NHLPA Donald Fehr.

Rozčarovanie netajil ani komisár NHL Gary Bettman. "Som sklamaný, že rokovania nepriniesli úspech, musíme to celé predýchať. Nedohodli sme sa na niektorých kľúčových otázkach, pre hráčsku úniu bolo najväčším problémom akceptovať návrh majiteľov klubov na desaťročnú kolektívnu zmluvu," povedal Bettman.

Za majiteľov prišli do New Yorku Jeremy Jacobs (Boston Bruins), Ronald Burkle (Pittsburgh Penguins), Mark Chipman (Winnipeg Jets), Jeffrey Vinik (Tampa Bay Lightning), Murray Edwards (Calgary Flames) a Larry Tanenbaum (Toronto Maple Leafs). Medzi 18 hráčmi figurovali Sidney Crosby, Martin St. Louis, Shawn Horcoff, Ryan Miller či Manny Malhotra. "Som sklamaný, že sme nedospeli k dohode. Úvodný deň rokovaní totiž naznačoval, že sme na správnej ceste," povedal útočník Pittsburghu Sidney Crosby.

Pre výluku zrušili od septembra už tretinu zápasov základnej časti NHL, neuskutoční sa ani novoročná klasika pod holým nebom. Finančná denná strata sa pohybuje okolo 18-20 miliónov dolárov. Naposledy v NHL zrušili celú sezónu v ročníku 2004/2005.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies