Trojbodový Chára doviedol Boston na prah postupu, Tampa vyradila Caps

NETKY.SK • 5 Máj 2011, 11:43 • 2 min
Trojbodový Chára doviedol Boston na prah postupu, Tampa vyradila Caps

Trojbodový Chára doviedol Boston na prah postupu, Tampa vyradila Caps - Hokej Slovenský hokejista Zdeno Chára doviedol dvoma gólmi a jednou asistenciou v noci na štvrtok Boston už na prah finále Východnej konferencie zámorskej NHL. Kapitán Bruins si pri t

slovakia

left justify in out

img

Slovenský hokejista Zdeno Chára doviedol dvoma gólmi a jednou asistenciou v noci na štvrtok Boston už na prah finále Východnej konferencie zámorskej NHL. Kapitán Bruins si pri triumfe 5:1 v 3. zápase série s Philadelphiou pripísal aj štyri plusové body a vyhlásili ho za prvú hviezdu zápasu. Prvým tímom v elitnom kvartete play off sa stala Tampa Bay, ktorá vyradila Washington.

      semifinále play off Východnej konferencie:
      3. zápas:
      BOSTON - PHILADELPHIA 5:1 (2:0, 2:1, 1:0)
      Góly: 1. a 59. CHÁRA, 2. Krejčí, 34. Paille, 36. Horton (CHÁRA) - 37. MESZÁROŠ. Brankári: Thomas - Boucher (36. Bobrovskyj), strely na bránku: 28:38, 17.565 divákov.
      /stav série: 3:0/
      Boston a Philadelphia sa aj jeho zásluhou dostali do identickej situácie ako vlani, keď medvedi tiež viedli 3:0 na zápasy, no nakoniec senzačne postúpili Flyers (4:3). Odvrátiť podobný scenár sa Bruins pokúsia už v noci na sobotu opäť na domácom ľade. Hosťom nepomohol k úspechu ani presný zásah ďalšieho slovenského obrancu Andreja Meszároša. Chára svoju exhibíciu odštartoval už po tridsiatich sekundách duelu - potvrdil povesť muža s najtvrdšou strelou v profilige a delovkou prekvapil brankára hostí Briana Bouchera. "Vždy sa usilujeme o dobrý vstup do zápasu a zvlášť na domácom ľade. No a teraz to vyšlo skvele, po troch striedaniach sme už viedli 2:0 a vďaka tomu sme úplne ovládli minimálne prvú tretinu," vyhlásil najvyšší hráč súťaže, ktorý si druhý strelecký zápis v play off pripísal v predposlednej minúte, keď podobným spôsobom zakončil vyšachovanie brániaceho trojuholníka letcov počas presilovky o dvoch mužov. Chára sa tak osobne postaral o pretrhnutie hrozivej šnúry 30 presiloviek bez gólového efektu trvajúcej od začiatku play off. "Vlani sme sa naučili, že najťažšie je vyhrať ten štvrtý zápas. Musíme sa sústrediť iba na ten jeden zápas, na jednu tretinu, či na jedno konkrétne striedanie. Takto sa pokúsime hrať v najbližšom dueli," predpovedala ďalšia opora domácich - brankár Tim Thomas, ktorého Meszároš obral o čisté konto a ukončil jeho šnúru 68 úspešných zákrokov v rade. "Možno to znie ako fráza, ale naozaj musíme myslieť iba na najbližší zápas. Nikto nemôže v tejto situácii tvrdiť, že ideme vyhrať štyri zápasy v rade, no musíme veriť, že v najbližšom dueli budeme hrať tak, ako to vieme a že vyhráme tretinu, potom celý zápas a dostaneme sa k piatemu stretnutiu," zdôraznil tréner Peter Laviolette.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies