Trofeje pre najlepšie pretekárky vyrobil kováč zo Zemplína ručne

NETKY.SK • 5 Marec 2016, 14:39 • 2 min
Trofeje pre najlepšie pretekárky vyrobil kováč zo Zemplína ručne

JASNÁ - Trofeje pre najlepšie pretekárky na víkendovom podujatí Svetového pohára lyžiarok v Jasnej vyrobil umelecký kováč Vladimír Eperješi zo Zemplína.

slovakia

left justify in out

Spojil v nich do jedného celku symboly lyží, hôr a slnka.

 

"Všetky kusy sú originál, ručne vyrobené. Spravili sme ich tri sady, dve na odovzdávanie a jednu rezervnú. Všetko je to kované železo, jednotlivé kusy sú špeciálne zlepené do jednej trofeje. Slnko na trofeji pre víťazky je z 24-karátového zlata," povedal Eperješi, ktorý je cechmajstrom kováčov na Slovensku.

 

Svoju dielňu má v Trebišove, s dizajnom trofejí mu pomohli študenti Školy úžitkového výtvarníctva v Košiciach. "Zo zadania vzišlo päť-šesť návrhov, z ktorých sme potom vybrali ten finálny. Jeho autorom je Tomáš Grešo," vysvetlil umelecký kováč, ktorý sa doteraz so športovou tématikou stretol pri svojej práci iba minimálne. "Keď som dostal zadanie od organizátorov, veľmi ma to prekvapilo. Vôbec mi nezišlo na um, že by ma mohlo osloviť."

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona