Trofej pre šampióna Premier League je už doma na Anfield Road

NETKY.SK • 23 Júl 2020, 11:28 • 2 min
Trofej pre šampióna Premier League je už doma na Anfield Road

LIVERPOOL - Futbalisti FC Liverpool už majú vo svojich rukách trofej z triumf v Premier League 2019/2020. Dostali ju po stredajšom večernom domácom triumfe nad londýnskou Chelsea 5:3. "The Reds" sa stali majstrami Anglicka po dlhých tridsiatich rokoch, predtým naposledy v roku 1990.

slovakia

left justify in out

Odovzdávanie trofeje
A práve tréner vtedajšieho šampióna Kenny Dalglish odovzdal trofej kapitánovi Jordanovi Hendersonovi, ceremoniál sa konal na tribúne Kop. "Na tejto tribúne som nikdy predtým nebol, toto bol výnimočný okamih," povedal nemecký kouč nových majstrov Jürgen Klopp.

 

 

S fanúšikmi by to bolo krajšie 
Chybičkou krásy bola absencia fanúšikov na tribúnach štadióna Anfield. "Oslavovať na tribúne Kop malo zmysel, keďže tu teraz nie sú žiadni ľudia. Aj na tomto mieste by boli, ak by neplatili obmedzenia. S fanúšikmi by to bolo krajšie, bolo by skvelé mať plný štadión. Situáciu však už nezmeníme," dodal Klopp.

 

img


Nemecký kormidelník sa teší na chvíľu, kedy si klub bude môcť vychutnať majstrovské oslavy aj s priaznivcami. "Neviem síce, kedy vírus odíde, ale potom budeme mať veľkú oslavu," dodal Klopp.

 

Tento rok to išlo ako hodinky 
FC Liverpool v sezóne 2019/2020 spečatil zisk majstrovského titulusedem kôl pred koncom Premier League. "Bola to dlhá a náročná cesta. Toto všetko sa nestalo počas jednej noci," myslí si kapitán LFC Henderson.

 

 

Možný priamy súboj v boji o Ligu majstrov 
Liverpool ziskom troch bodov zamotal situáciu na 3. až 5. mieste tabuľky, pred posledným kolom súťaže sú totiž ešte tri kluby v hre o zostávajúce dve miestenky do Ligy majstrov - tretí Manchester United, štvrtá Chelsea aj piaty Leicester. Navyše Leicester a United čaká vzájomný zápas. Chelsea odohrá svoje posledné stretnutie proti Wolverhamptonu. Ten zase zvádza boj o miestenku do Európskej ligy s Tottenhamom.

 

img

 

Posledné kolo rozhodne o udržaní sa 

Spodok tabuľky sa tesne pred koncom vyvŕbil tiež zaujímavo. Istý prepad má zatiaľ len Norwich, no doplniť ho musia ešte dva tímy. Rozhodne sa medzi Bournemouthom, Warfordom alebo Aston Villou.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies