Troch španielskych kňazov obninili v prípade sexuálneho zneužívania

NETKY.SK • 27 November 2014, 18:54 • 2 min
Troch  španielskych kňazov obninili v prípade sexuálneho zneužívania

MADRID - Troch španielskych katolíckych kňazov a jedného laika obvinili v kauze sexuálneho zneužívania, v ktorej osobne intervenoval aj pápež František. Oznámila to dnes agentúra Reuters s odvolaním sa na španielske úrady.

slovakia

left justify in out

Štvoricu podozrivých zatkli v pondelok v juhošpanielskej provincii Granada a následne ich prepustili na kauciu. Jeden z nich musel zložiť kauciu až 10.000 eur, uviedol Najvyšší súd autonómneho regiónu Andalúzia. 
     

Pápež František sa o kauze dozvedel z listu, v ktorom mu nemenovaný muž opísal, ako sa v mladosti, keď pôsobil ako miništrant, stal obeťou pohlavného zneužívania. František podľa vlastných slov osobne nariadil príslušnému biskupovi vyšetrovanie celého prípadu. Medzitým prišiel s podobnými obvineniami aj druhý muž.
     

"Prijatie tej správy bolo pre mňa bolestivé, veľmi bolestivé, ale pravda je pravda a my by sme ju nemali tajiť," uviedol pápež v súvislosti s prípadom. 
     

Iný podobný prípad sa objavil v arcidiecéze Zaragoza na severovýchode španielska. Diecéza dnes oznámila, že začala vyšetrovať údajné zneužívanie bývalého diakona katolíckym kňazom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona