Troch Slovákov bude mať v Tinkoff na starosti Valach

NETKY.SK • 29 Október 2015, 16:38 • 2 min
Troch Slovákov bude mať v Tinkoff na starosti Valach

POREČ - Multinárodnostné zloženie cyklistického tímu Tinkoff pre sezónu 2016 bude ešte viac slovenské.

slovakia

left justify in out

Okrem úradujúceho majstra sveta Petra Sagana, jeho brata Juraja Sagana a Michaela Koláŕa pribudol do slovenskej partie ruského miliardára Olega Tiňkova Erik Baška a tiež Ján Valach, ktorý sa počnúc novým rokom stane oficiálne jedným z ôsmich športových riaditeľov tímu Tinkoff. Okrem iných na starosti bude mať práve tohtoročného majstra Európy z pretekov s hromadným štartom z Estónska Erika Bašku.


"Táto informácia ma veľmi potešila, teším sa na spoluprácu,“ povedal Baška o Valachovi pre denník Šport.


Bývalý slovenský reprezentant Valach bol jedným z kľúčových spolupracovníkov Petra Sagana na ceste za jeho titulom majstra sveta v Richmonde. Už vtedy v septembri z USA presiakla informácia, že má namierené na post športového riaditeľa v Tinkoff-Saxo, teraz už len Tinkoff. Ešte to však nechcel potvrdiť, keďže až doteraz pôsobil ako riaditeľ tímu Dukla Trenčín a tiež izraelského Cycling Academy. Na prvom predsezónnom sústredení tímu Tinkoff tento týždeň v chorvátskom Poreči však už nechýbal.


"Na väčšine pretekov budem v pozícii športového riaditeľa číslo 2. Na tie najväčšie podujatia pôjdeme až traja športoví riaditelia. Po decembrovom sústredení na Kanárskych ostrovoch v januári odcestujem s tímom do Argentíny na preteky Tour du San Luís, kde bude štartovať aj Peter Sagan. Potom ma čakajú preteky Tour du Algarve v Portugalsku a sezóna sa rozbehne naplno," prezradil Valach pre Šport. Rád prijal správu, že bude mať na starosti práve trojicu Slovákov s výnimkou Petra Sagana. "Všetkých dobre poznám, je to správne rozhodnutie vedenia," dodal Valach.


Štyridsaťdvaročný Valach bol ako cyklista účastníkom dvoch olympijských hier a v roku 1996 sa stal víťazom pretekov Okolo Slovenska.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies