Troch obžalovaných z vraždy majiteľa pohrebníctva prepustili z väzby

NETKY.SK • 9 Jún 2017, 11:11 • 2 min
Troch obžalovaných z vraždy majiteľa pohrebníctva prepustili z väzby

BRATISLAVA/BANSKÁ BYSTRICA – Odvolací senát Najvyššieho súdu vo štvrtok 8. júna na neverejnom zasadnutí vyhovel žiadosti o prepustenie z väzby troch zo štvorice obžalovaných z úkladnej vraždy majiteľa pohrebníctva vo Zvolene. Písomný sľub na nahradenie väzby údajného strelca Jozefa S. neprijal a ponechal ho vo väzbe.

slovakia

left justify in out

Obžalobu v prípade medializovanej vraždy majiteľa pohrebníctva vo Zvolene, ktorá sa stala začiatkom apríla 2014, prijal senát Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Banskej Bystrici 30. mája. Zároveň nevyhovel návrhu na prepustenie obžalovaných z väzby, proti čomu všetci dali sťažnosť a odvolací senát najvyššieho súdu okrem údajného strelca vyhovel synovi zavraždeného Jánovi H., jeho manželke Ingrid a dcére Miriam.

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry štvorici Zvolenčanov kladie za vinu obzvlášť závažný zločin úkladnej vraždy rôznou formou účasti. Podľa prokuratúry traja príbuzní zosnovali vraždu s úmyslom zachovať si prísun peňažných prostriedkov a získať ďalšie majetkové výhody. Vraždil údajne Zvolenčan Jozef S., ktorému syn nebohého vyplatil sedemtisíc eur v hotovosti.

Majiteľa pohrebníctva Jána H. staršieho zastrelili krátkou guľovou zbraňou kalibru 7,65 milimetra v jeho byte na prvom poschodí rodinného domu vo Zvolene. Vrah na neho tri razy vystrelil a spôsobil mu zranenia, ktorým muž na mieste podľahol. Telo obete našli nasledujúci deň v dopoludňajších hodinách. Obžalovaní príbuzní i údajný vykonávateľ tvrdia, že sú nevinní a pojednávanie to má preukázať.

Údajný strelec Jozef S. čelí aj obžalobe za drogovú trestnú činnosť. V auguste 2016 počas domovej prehliadky našli u neho pervitín.

Hlavné pojednávanie vo veci vraždy majiteľa zvolenského pohrebníctva sa začne v Banskej Bystrici v pondelok 3. júla výsluchom obžalovaných.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies