Súd prepustil Jagnešáka a ďalších dvoch takáčovcov z väzby: Šéf Kudla a policajt z NAKA ostali za mrežami

NETKY.SK • 9 Február 2017, 15:32 • 2 min
Súd prepustil Jagnešáka a ďalších dvoch takáčovcov z väzby: Šéf Kudla a policajt z NAKA ostali za mrežami

BRATISLAVA - Spomedzi šiestich obvinených, ktorých minulý týždeň v rámci kauzy takáčovci zobral Špecializovaný trestný súd v Banskej Bystrici do väzby, dnes Najvyšší súd SR tri prepustil na slobodu.

slovakia

left justify in out

Ako agentúru SITA informoval hovorca NS SR Boris Urbančík, súd na neverejnom zasadnutí rozhodol o prepustení Ivana C., Imricha B. a bývalého bobistu a športového funkcionára Milana Jagnešáka.

 

img

 

Vo väzbe, naopak, ponechal Ľubomíra Kudličku, prezývaného Kudla, Tomáša G. a policajta, konkrétne zástupcu riaditeľa Jednotky operatívneho nasadenia (JON) Národnej kriminálnej agentúry (NaKA) Branislava Bakoša. Spomedzi 13-tich osôb, ktoré polícia obvinila z členstva v zločineckej skupine takáčovci, je tak väzobne stíhaných šesť obvinených a sedem je stíhaných na slobode. Najvyšší súd už v utorok v rámci verejného zasadnutia poslal do väzby tri osoby - Mariána G., Petra K. a Igora S.

 

img

 

Naopak u Petra Bo., Petra Ba., Erika K. a Miloša P. najvyšší súd potvrdil verdikt sudcu pre prípravné konanie prvostupňového súdu, ktorý ich minulý týždeň ponechal na slobode.


Obvinení sú stíhaní pre trestný čin založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a iných súvisiacich trestných činov, ako je vydieranie, hrubý nátlak, poškodzovanie cudzej veci a iné. Podľa prokuratúry trestnú činnosť páchali od roku 2009 do súčasnosti. Zadržali ich pri policajnej akcii Aladin v nedeľu 29. januára.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies