Troch mužov odsúdili za znásilnenie mladej Japonky na 20 rokov

NETKY.SK • 4 September 2015, 17:56 • 2 min
Troch mužov odsúdili za znásilnenie mladej Japonky na 20 rokov

NAÍ DILLÍ - Súd v severoindickom štáte Radžastan odsúdil dnes troch mužov usvedčených zo znásilnenia japonskej turistky na 20 rokov odňatia slobody.

slovakia

left justify in out

Jeden z páchateľov sa s dvadsaťročnou japonskou študentkou zoznámil vo februári tohto roka v meste Džaipur, metropole štátu Radžastan, a navrhol jej sprievodcovské služby. Následne ju zobral do dediny vzdialenej asi 60 kilometrov od Džaipuru, kde ju spolu so svojimi dvoma kamarátmi znásilnil.

 

Príslušník miestnej polície uviedol, že súd dnes okrem trojice páchateľov odsúdil aj ďalších troch mužov, a to za napomáhanie im v úniku z miesta činu.

Indická spoločnosť začala sexuálnym útokom na ženy prikladať zvýšenú pozornosť po hromadnom znásilnení 23-ročnej študentky v autobuse v Naí Dillí v decembri 2012, ktoré sa skončilo jej smrťou a v krajine vyvolalo rozsiahle protesty. Vláda následne sľúbila rýchlejšie súdne procesy s obvinenými a sprísnila aj legislatívu vzťahujúcu sa na sexuálne motivované násilie.

 

Súčasné indické zákony stanovujú minimálny trest za hromadné znásilnenie od 10 do 20 rokov, pričom maximom za takýto čin je až doživotie.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies