Troch mužov obvinili vo Vietname za zabitie vzácnych opíc

NETKY.SK • 30 August 2016, 10:05 • 2 min
Troch mužov obvinili vo Vietname za zabitie vzácnych opíc

HANOJ - Troch mužov obvinili vo Vietname za zabitie deviatich opíc z ohrozeného druhu nazývaného langur čiernonohý. Informovala o tom tlačová agentúra DPA s odvolaním sa na dnešné oznámenie polície vo vietnamskej provincii Khanh Hoa.

slovakia

left justify in out

Mužov obvinili z "porušenia predpisov na ochranu divo žijúcich zvierat".

 

Polícia chytila 11. júla trojicu mužov prevážajúcu mŕtvoly deviatich vypitvaných a vysušených opíc. Identifikovali ich ako ohrozený druh langury čiernonohé, žijúce v lesoch stredného Vietnamu. Zadržaní neskôr priznali, že živočíchy zastrelili v lese v okrese Khanh Vinh v spomínanej provincii Khanh Hoa.

 

Obvinenia proti trom zadržaným vzniesli v piatok 26. augusta, keď testy potvrdili, že zabitými zvieratami boli skutočne langury čiernonohé. Tento druh zaradila medzi vážne ohrozené Medzinárodná únia na ochranu prírody a prírodných zdrojov (IUCN).

 

Lov ohrozených opíc zakazuje vietnamský zákon. Podľa vlaňajšieho výskumu expertov na primáty z Organizácie pre faunu a flóru (FFO) sa počet vážne ohrozených druhov zvierat vo Vietname zvyšuje.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies