Troch bratislavských lekárov obžalovaných z usmrtenia súd oslobodil

NETKY.SK • 14 Máj 2015, 13:15 • 2 min
Troch bratislavských lekárov obžalovaných z usmrtenia súd oslobodil

BRATISLAVA - Senát Krajského súdu v Bratislave (KS) dnes oslobodil spod obžaloby trojicu bratislavských lekárov - Dušana K., Evu B. a Ondreja K. - obžalovaných z prečinu usmrtenia ich pacienta.

slovakia

left justify in out

 KS v Bratislave na svojom verejnom zasadnutí tak dnes potvrdil minuloročný marcový verdikt nižšieho bratislavského súdu - Okresného súdu Bratislava 5. "KS BA dnes na verejnom zasadnutí o odvolaní okresného prokurátora Bratislava 5 proti rozsudku Okresného súdu Bratislava 5 zo dňa 20. marca 2014 rozhodol uznesením tak, že odvolanie prokurátora zamietol. Senát odvolacieho súdu dospel k záveru, že rozsudok okresného súdu je správny a zákonný," uviedol dnes pre TASR hovorca Krajského súdu Pavol Adamčiak.
     

"Odvolací súd sa stotožnil so záverom súdu prvého stupňa, že vzhľadom na dôkaznú situáciu, kde na jednej strane stál posudok znaleckej organizácie FORENSIS SK, svedčiaci proti všetkým trom obžalovaným lekárom a na strane druhej ďalšie znalecké posudky svedčiace v ich prospech, súd postupoval podľa doposiaľ ustálenej súdnej praxe, podľa ktorej - tam, kde nemožno bezpečne určiť, ktorá z variánt skutkového riešenia odpovedá skutočnosti, súd volí tú, ktorá je pre obžalovaných priaznivejšia," dodal hovorca Adamčiak. Dnešné rozhodnutie KS BA je právoplatné a nie je možné sa voči nemu riadne odvolať. Na verejnom zasadnutí sa dnes zúčastnil len jeden z obžalovaných lekárov - zvyšní dvaja dali svojim obhajcom súhlas na pojednávanie v neprítomnosti.
     

Podľa obžaloby sa mali obžalovaní 29. septembra 2007 dopustiť pri prijímaní pacienta po dopravnej nehode na Centrálnom prijímacom oddelení Nemocnice Antolská dopustiť nesprávneho určenia diagnózy poškodeného, čo malo za následok radikálne zhoršenie zdravotného stavu poškodeného a s odstupom niekoľkých mesiacov viedlo k smrti poškodeného.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies