Trnka: Čakám na písomné vyhotovenie rozhodnutia disciplinárnej komisie

NETKY.SK • 4 December 2013, 15:35 • 2 min
Trnka: Čakám na písomné vyhotovenie rozhodnutia disciplinárnej komisie

BRATISLAVA - Bývalý generálny prokurátor Dobroslav Trnka čaká na písomné vyhotovenie rozhodnutia disciplinárnej komisie o tom, že nebude môcť vykonávať funkciu prokurátora, a až potom sa bude môcť voči rozhodnutiu odvolať.

slovakia

left justify in out

Až po doručení sa môže do 15 dní odvolať voči rozhodnutiu na Krajský súd (KS) v Bratislave. Podľa paragrafu 219 príslušného zákona o prokurátoroch a čakateľoch mu odo dňa doručenia plynie lehota 15 dní na podanie odvolania na KS. "Počkám si na písomné vyhotovenie a v zmysle zákona sa odvolám," zdôraznil dnes pre TASR Trnka. Vyhotovenie rozhodnutia komisie by mohlo byť podľa neoficiálnych informácií ešte v tomto roku.

Ak by KS potvrdil trest pre Dobroslava Trnku, ktorého disciplinárna komisia zbavila funkcie prokurátora, nemohol by byť ani advokátom, napísal v pondelok 2. decembra denník Sme. Trnka po rozhodnutí komisie pre denník Hospodárske noviny na otázku o svojej budúcnosti povedal, že tak ďaleko ešte nepremýšľal. "Do sudcovského stavu to určite nebude. Možno advokácia," hovoril o svojej budúcnosti. "Neviem, vôbec som sa tým nezaoberal. Stále som presvedčený, že som nič nespáchal a súd to vyriekne a budem môcť zostať na prokuratúre. Ak nie, budem musieť, samozrejme, odísť," povedal.

Generálny prokurátor Jaromír Čižnár čaká na písomné vyhotovenie rozhodnutia komisie, potom sa rozhodne, či Trnku až do rozhodnutia súdu dočasne pozbaví funkcie, ako mu to umožňuje zákon.

Disciplinárna komisia dala Trnkovi najprísnejší trest pre kauzu Glance House. Trnka listom umožnil prevod bytovky na ľudí blízkych jeho kamarátovi, podnikateľovi Mariánovi Kočnerovi, hoci to špeciálna prokuratúra zakázala, napísal v pondelok denník Sme.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona