Trnavu čaká nová výzva v podobe účasti v Lige majstrov, nový tréner má vo výhľade niekoľko posíl

NETKY.SK • 11 Jún 2018, 16:11 • 2 min
Trnavu čaká nová výzva v podobe účasti v Lige majstrov, nový tréner má vo výhľade niekoľko posíl

TRNAVA - Futbalisti Spartaka Trnava sa budú na novú sezónu pripravovať v domácich podmienkach. V pláne majú dve krátke sústredenia v Jaslovských Bohuniciach a päť prípravných zápasov s českými klubmi. Generálku na 1. kvalifikačné kolo Ligy majstrov i na Fortuna ligu absolvujú 3. alebo 4. júla na svojom štadióne proti Baníku Ostrava.

slovakia

left justify in out

U novopečeného slovenského šampióna sa udiala zmena na trénerskom poste, Nestora El Maestra po zisku titulu nahradil Čech Radoslav Látal. Ten sa s hráčmi zoznámil v pondelok popoludní, keď Spartak odštartoval letnú prípravu. Nezasiahnu už do nej brankár Martin Vantruba, ľavý obranca Eldar Čivič, krídelník Reagy Ofosu a pravdepodobne ani defenzívny stredopoliar Yasin Pehlivan. V jeho prípade, keďže si zatiaľ nenašiel nový klub, existuje istá možnosť zotrvania v Trnave.

 

Posilnenie kádra bude Látal riešiť v spolupráci s generálnym manažérom Pavlom Hoftychom v najbližších dňoch. Zatiaľ prišiel brankár Dobrivoj Rusov, nový lodivod by rád doplnil mužstvo ešte o dvoch-troch hráčov. "Rokovania s Trnavou boli rýchle a konkrétne, dohodli sme sa hneď. V minulej sezóne sa tu podarilo splniť maximálny cieľ. V tej novej sa pokúsime naň nadviazať a držať sa v tabuľke čo najvyššie," povedal Látal, ktorý po príchode legendárneho Argentínčana Diega Maradonu skončil vo funkcii trénera bieloruského Dinama Brest.

 

img

 

So situáciou v tábore slovenského majstra sa zatiaľ len zoznamuje. "Potrebujem detailnejšie spoznať mužstvo, plusy a mínusy každého hráča. Na dvoch-troch postoch už máme vytypované mená. Tomáš Poznar je jeden z hráčov, ktorí sa spomínali už pred mojím príchodom. Čo sa týka ďalších mien, ide o zaujímavých hráčov. Chceme, aby sem prišli takí hráči, ktorí mužstvu pomôžu a nebudú paberkovať," dodal Látal. Do stredy by mala byť vyriešená aj otázka jeho asistenta, keďže s Nestorom El Maestrom odišiel do CSKA Sofia jeho mladší brat Nikon.

 

"Nechcem zbúrať všetko, čo tu bolo dobré. Mám však aj vlastné predstavy, ktoré by som chcel na ihrisku uplatniť. Veľa času nie je, ale verím, že do začiatku sezóny to nejako vyladíme," odpovedal Látal , akým herným štýlom sa budú "andeli" prezentovať pod jeho vedením.

 

Spartak čaká nová výzva v podobe účasti v Lige majstrov. Meno súpera sa "andeli" dozvedia 19. júna na žrebe v Nyone, zápasy tejto fázy odohrajú 10./11. júla, resp. 17./18. júla. Cestu za obhajobou slovenského titulu odštartujú v sobotu 21. júla v Senici.

 

zmeny v kádry:

príchody: Dobrivoj Rusov (voľný hráč)

odchody: Martin Vantruba (SK Slavia Praha), Eldar Čivič (koniec hosťovania/Sparta Praha), Yasin Pehlivan, Reagy Ofosu

 

Program letnej prípravy FC Spartak Trnava:

13.-16. júna: sústredenie v Jaslovských Bohuniciach

16. júna: FC Spartak Trnava - Zbrojovka Brno (13.00 h, Bohunice)

20. júna: Vysočina Jihlava - FC Spartak Trnava (16.00 h, Rakvice)

26.-30. júna: sústredenie v Jaslovských Bohuniciach

27. júna: FC Spartak Trnava - 1. FC Slovácko (16.00 hod, Bohunice)

30. júna: FC Spartak Trnava - Sigma Olomouc (10.30 h, Rakvice)

3. alebo 4. júla: FC Spartak Trnava - Baník Ostrava (16.00 h, Štadión Antona Malatinského)

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies