Trnavský štadión oslávi prvé narodeniny, zdobiť ho bude socha Malatinského

NETKY.SK • 2 August 2016, 12:46 • 2 min
Trnavský štadión oslávi prvé narodeniny, zdobiť ho bude socha Malatinského

TRNAVA - Trnavský štadión Antona Malatinského - City Arena oslávi v piatok 19. augusta svoje prvé narodeniny. Oslavy sa začnú už o 18.00 h na pešej zóne na rohu Športovej ulice a Dolných Bášt odhalením takmer dva a polmetrovej bronzovej sochy Antona Malatinského, ktorej autorom je Pavol Dubina.

slovakia

left justify in out

A. Malatinský je bývalý hráč a tréner futbalistov miestneho klubu FC Spartak, ktorý s ním získal tri tituly majstra Československa v rokoch 1968, 1972 a 1973. "Umelecké dielo bude odhalené pod záštitou Trnavského samosprávneho kraja a FC Spartak Trnava. V rovnaký deň o 20.00 h splní CITY ARENA svoj sľub o tom, že štadión nebude slúžiť iba športu. Trnava totiž privíta päťnásobného "Slávika" - legendárnu českú rockovú kapelu Olympic. "

"Počet lístkov je z dôvodov lepšej akustiky, bezpečnosti a ochrany trávnika obmedzený, ich zakúpenie je možné na www.maxiticket.sk," informoval v tlačovej správe Ľudovít Tóth zo spoločnosti event2all.

 

Nový trnavský futbalový štadión, ktorý investor City-Arena, a.s. po kolaudácii odovzdal do majetku mesta Trnava, bol slávnostne otvorený v sobotu 22. augusta 2015. Štadión je projektovaný podľa technických parametrov a požiadaviek UEFA a FIFA s kapacitou takmer 19.000 miest (v závislosti od typu zápasu). Súčasťou areálu je dvojpodlažné podzemné parkovisko, administratívne priestory, hotel a  obchodné centrum s multikinom. Celý komplex spĺňa štandardy moderných stavieb vrátane ekologických technológií a energetickej úspornosti.

 

Mgr. art. Pavol Dubina (Pali Dub) sa narodil v Bratislave v roku 1975. Po absolvovaní Školy umeleckého priemyslu v Bratislave v odbore kameňosochár (1990-1994) pokračoval v štúdiu na Vysokej škole výtvarných umení v Bratislave (1994-2000). Tu navštevoval sochársky ateliér prof. Juraja Bartusza a následne prof. Juraja Meliša. Ešte pred úspešným ukončením vysokej školy absolvoval tiež dvojsemestrálny študijný pobyt na Kunst Fachhochschule v nemeckom Kieli v ateliéri prof. Kerstin Abrahama. Spolupodieľal sa na tvorbe významných sochárskych objektov, akým je napríklad socha Milana Rastislava Štefánika na bratislavskom nábreží.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies