Trnavský rínek zaplnil Divadelnú uličku

NETKY.SK • 12 Október 2013, 16:10 • 2 min
Trnavský rínek zaplnil Divadelnú uličku

TRNAVA - Priestor na mestskom trhu dostali regionálni výrobcovia a farmári.

slovakia

left justify in out

Trnavský rínek sa po júnovej premiére dnes vrátil na Divadelnú uličku v centre Trnavy. Predajcovia ponúkali na mestskom trhu ružindolské lokše, bylinky podľa receptúr babky bylinkárky z Dolných Orešian, ,,šporheltové dolky“, plnené pečené zemiaky a ďalšie regionálne špeciality. Nechýbala zelenina, pojazdná kaviareň, pouličná hudba, výrobky šikovných rúk a niekoľko antikvariátov.        

,,Chceli sme obnoviť tradíciu trnavských rínkov, ktoré sa konali vždy v sobotu, a oživiť tak v tento deň centrum mesta. Našou snahou je oslovovať regionálnych producentov a malých farmárov, ktorým dávame príležitosť prezentovať a predávať svoje produkty,“ povedala Miroslava Hlinčíková z neziskovej organizácie Bronco, ktorá sa podujala Trnavský rínek organizovať. Už júnová premiéra dopadla nad očakávanie dobre, výsledkom bol dvojnásobný počet predajcov na dnešnom rínku. Organizátorom sa prihlásilo až 120 predajcov, príležitosť predávať dostalo 80 z nich. ,,Určite by sme privítali ešte viac zeleninárov alebo ovocinárov, ale myslím, že náš pôvodný zámer sa darí plniť,“ dodala Hlinčíková. Inokedy prázdna historická ulička dnes praskala vo švíkoch.

Trnavský rínek ponúkol aj hudobný program a zábavu pre deti, ktoré si mohli okrem iného vyrezávať strašiakov z tekvíc.     



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona