Trnavský kraj privíta v lete vrcholné cyklistické podujatia

NETKY.SK • 19 December 2018, 17:00 • 2 min
Trnavský kraj privíta v lete vrcholné cyklistické podujatia

TRNAVA - Memorandum o spolupráci a poskytnutí súčinnosti pri príprave a realizácii Majstrovstiev Českej a Slovenskej republiky v cestnej cyklistike a medzinárodných cyklistických pretekov Okolo Slovenska podpísali v stredu v Trnave predseda Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) Jozef Viskupič a prezident Slovenského zväzu cyklistiky Peter Privara. V roku 2019 sa preteky uskutočnia v regióne TTSK.

slovakia

left justify in out

Najvýznamnejšie cyklistické etapové preteky Okolo Slovenska sa pripravujú na svoj 63. ročník. Už tento rok bola etapovým centrom Galanta, časovka by sa mala ísť z Holíča do Skalice.

 

Spoločný júnový slovensko-český šampionát bude mať štart aj cieľ na Hlbokej ulici v Trnave a cyklistov prevedie aj smerom na Záhorie. Slovenský titul obhajuje Peter Sagan pred svojím bratom Jurajom Saganom. Z českých cyklistov budú lákadlom Roman Kreuziger či Zdeněk Štybar. Centrom všetkých majstrovských pretekov bude Trnava, kde sa očakáva prílev veľkého množstva fanúšikov. Nevylučuje sa ani možnosť, že by sa Peter Sagan zúčastnil aj na pretekoch Okolo Slovenska, kde už je potvrdený štart jeho brata Juraja a Erika Bašku.

 

img

Zdroj: TASR

 

"Teší ma, že sa nám podarilo prilákať do nášho kraja cyklistické podujatia nadregionálneho významu. Fanúšikovia budú mať možnosť na vlastné oči vidieť Petra Sagana a ďalších svetových cyklistov. Na druhej strane je to príležitosť predstaviť naše krajské mesto a ďalšie krásne miesta v regióne celému Slovensku," povedal podpredseda TTSK Marek Neštický, ktorý má vo svojej kompetencii šport.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies