Trnavský challenger Strabag Open vyhral Belgičan Darcis

NETKY.SK • 14 August 2016, 15:01 • 2 min
Trnavský challenger Strabag Open vyhral Belgičan Darcis

TRNAVA - Belgický tenista Steve Darcis sa stal víťazom dvojhry na 11. ročníku turnaja STRABAG Challenger Open v Trnave. V nedeľňajšom finále ako piaty najvyššie nasadený hráč za 98 minút zdolal Španiela Jordiho Sampera-Montanu 6:3, 6:4. Za triumf na trnavskej antuke získal 90 bodov do rebríčka ATP a prémiu 6150 eur.

slovakia

left justify in out

Darcis bol po víťazstve spokojný, ale ako priznal, vôbec to nebolo jednoduché. V predošlých dvoch dueloch v tomto roku nad Španielom vyhral hladšie dvakrát zhodne 6:2, teraz to bolo vyrovnanejšie. "Nebol to najlepší zápas, aký som odohral v tomto týždni. Boli náročné podmienky a horúco. Cez týždeň sme hrali pri nižších teplotách. Vo finále sme bolo obaja trochu unavení. Som však šťastný, že som vyhral v dvoch setoch. Prvé dve zápasy proti nemu boli ľahšie. Vedel som, že hrá oveľa lepšie ako v predchádzajúcich týždňoch," pochválil súpera Darcis, ktorý sa musel vyrovnať so zlepšeným výkonom súpera. "Má veľmi kvalitný forhend, rozdáva rýchle lopty, majú potom vysoké odskoky. Keď sa mu darí z forhendu, máte čo robiť. Musel som tlačiť na to, aby hral z bekhendu," dodal Belgičan pre oficiálny web podujatia.

 

dvojhra - finále:

Steve Darcis (5-Belg.) - Jordi Samper-Montana (Šp.) 6:3, 6:4

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies