Trnavskí policajti chytili medzinárodne hľadaného Alžírčana, ušiel pred trestom v Rakúsku

NETKY.SK • 11 Február 2016, 11:58 • 2 min
Trnavskí policajti chytili medzinárodne hľadaného Alžírčana, ušiel pred trestom v Rakúsku

TRNAVA - Trnavskí policajti zadržali medzinárodne hľadaného cudzinca. Ako agentúru SITA informovala trnavská policajná hovorkyňa Mária Linkešová, 28-ročného Mohameda z Alžírska zadržali na úteku v stredu 10. februára ráno po krádežiach v Trnavskom a aj Nitrianskom kraji.

slovakia

left justify in out

Na muža vydal Okresný súd v Nových Zámkoch príkaz na zatknutie a doterajšie vyšetrovanie ukázalo, že ušiel z výkonu trestu v Rakúsku. Zatknutiu muža predchádzali dve hlásenia o vykradnutých autách, ktoré dostala trnavská polícia v stredu 10. februára po 7:00. Vykradnuté autá stáli na Družbe a Hodžovej ulici v Trnave. Ďalšie oznámenie, o krádeži prišlo o niekoľko desiatok minút neskôr zo sídliska Prednádražie, na Bottovej ulici pri nákupnom centre.

 

"Všetky vykradnuté vozidlá mali rovnaký rukopis. Na autách Toyota Raw, Mercedes Benz a Mazda 6 porozbíjal páchateľ bočné okná a ukradol, čo sa dalo speňažiť," priblížila krádeže Linkešová. Pri jednej z krádeží sa však policajtom vzápätí ozvala žena, ktorá popísala možného zlodeja. Policajná hliadka vzápätí spozorovala muža medzi bytovými blokmi, ako uteká aj s ruksakom na chrbte. Muža po krátkom prenasledovaní zadržali a predviedli na políciu.

 

Na základe výsluchov ho vyšetrovateľ obvinil v troch prípadoch z prečinov krádeže vlámaním. Majiteľom spôsobil škodu za viac ako 1 600 eur. Ukradnuté veci polícia zaistila a vráti ich pôvodným vlastníkom.


Podľa polície Mohamed prišiel do Trnavy vlakom, a keďže sa mu minuli všetky peniaze, začal kradnúť. Cudzinec je navyše podozrivý z falšovania úradnej listiny. Policajtom sa pri kontrole totožnosti preukázal falošným občianskym preukazom a polícia následne zistila, že muž bol umiestnený v rakúskom justičnom zariadení vo výkone trestu, odkiaľ začiatkom novembra minulého roka počas vychádzky ušiel.

 

Navyše naňho vydal Okresný súd v Nových Zámkoch príkaz na zatknutie pre krádež a neoprávnené použitia platobnej karty, ktoré sa stali ešte v decembri 2011. Po zadržaní ho preto trnavskí policajti odovzdali do rúk novozámockým policajtom, informovala Linkešová. Doplnila, že po zadržaní v Trnave muža v rovnaký deň vypočul novozámocký policajný vyšetrovateľ a súd rozhodol o jeho trestnom stíhaní vo väzbe.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona