Trnavskí hasiči zaznamenali vyšší počet požiarov, toto leto zasahovali už 306-krát

NETKY.SK • 20 August 2015, 14:11 • 2 min
Trnavskí hasiči zaznamenali vyšší počet požiarov, toto leto zasahovali už 306-krát

TRNAVA - Hasiči v Trnavskom kraji evidovali počas letných mesiacov zvýšený počet požiarov. Od začiatku júla do polovice augusta zasahovali v 306 prípadoch, nasadených na likvidáciu ohňa bolo 1185 hasičov a 504 kusov hasičskej techniky.

slovakia

left justify in out

Najviac 84 zásahov pri požiaroch mali trnavskí hasiči, 81 mali na Okresnom riaditeľstve Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) SR v Piešťanoch a najmenej 15 v Skalici. Až v 116 prípadoch, čo je 38 percent, išlo o hasenie požiarov stromov a iného vegetačného porastu. Vplyv na ich vznik malo teplé a suché počasie, ale vo viacerých prípadoch bola príčinou vzniku ľudská nedbalosť alebo úmyselné konanie.

 

"Vzhľadom na letné obdobie evidujeme požiare pri žatve (34), strniska a suchej trávy (22) i obilia (5). Najčastejšími príčinami vzniku boli technická porucha na pracovnom mechanizme a tiež nedbalosť," konštatovala krajská hovorkyňa hasičov v Trnave Júlia Kedrová.

 

Do 16. augusta zasahovali hasiči aj pri 35 požiaroch skládok odpadov, likvidácia ktorých patrí z hľadiska náročnosti zdolávania medzi najťažšie. Pod niektoré z nich sa podpísalo podľa hovorkyne teplé počasie (samovznietenie), ale v prípade malých nelegálnych skládok odpadov je príčinou vzniku požiaru najmä ľudská nedbalosť alebo úmyselné konanie. Za uvedené obdobie vznikla v kraji pri požiaroch celková predpokladaná škoda na majetku 1,719 milióna eur a celková suma uchránených hodnôt bola 3,298 milióna eur.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies