Trnavskí colníci vlani zaistili takmer 90-tisíc falzifikátov

NETKY.SK • 8 Január 2015, 15:17 • 2 min
Trnavskí colníci vlani zaistili takmer 90-tisíc falzifikátov

BRATISLAVA - Počas minulého roka odhalili trnavskí colníci takmer 90-tisíc kusov tovaru, pri ktorom vzniklo podozrenie z porušovania práv duševného vlastníctva.

slovakia

left justify in out

Ak by sa tovar dostal na trh a predával ako originály, majiteľom ochranných známok by vznikla škoda vyše 2,6 milióna eur. Agentúre SITA to povedala hovorkyňa Colného úradu Trnava Iveta Švárna.

 

Tovar, pri ktorom vzniklo podozrenie z porušovania práv duševného vlastníctva, odhalili trnavskí colníci na pobočkách v Dunajskej Strede, Brodskom a Galante v rámci kontrol pri dovoze tovaru z tretích krajín a na staniciach colného úradu v Senici a vo Veľkom Mederi v rámci kontrol na vnútornom trhu (tržniciach, predajniach). Takmer všetok odhalený tovar pochádzal z Číny. Išlo najmä o parfumy, hračky, obuv, textil, kuchynské potreby, kabelky či peňaženky. Najviac zadržaných napodobenín boli reprodukcie ochranných známok Crocs, Burbberry, Apple, Samsung či Chanel. „Upozorňujeme predovšetkým kupujúcich, ktorí sa dajú nalákať na nízke ceny falzifikátov oproti originálnym výrobkom, že práve takýto falšovaný tovar svojou kvalitou, zložením a vyhotovením môže byť pre spotrebiteľa nebezpečný,“ dodala Švárna.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies