Trnavskí colníci ničili fejky

NETKY.SK • 25 Júl 2018, 15:54 • 2 min
Trnavskí colníci ničili fejky

BRATISLAVA - Trnavskí colníci dnes likvidovali fejky, ktoré ešte vlani zaistili v Dunajskej Strede pri kontrole zásielok.

slovakia

left justify in out

Tovar pochádzal z Číny a bol určený na český trh. Išlo najmä o plyšové a plastové hračky, zapaľovače a štítky na kabelky. Ako informovala hovorkyňa Colného úradu Trnava Iveta Zlochová, ak by sa tento tovar dostal na trh a predával sa ako originálny, majiteľom ochranných známok by vznikla škoda 700-tisíc eur.

 

Presne 58 309 falzifikátov tak zošrotovali a spálili, aby sa vylúčilo ich ďalšie použitie.Týmto postupom sa colníci snažia zamedziť distribúcii tovaru, ktorý môže byť v porovnaní s originálnym menej kvalitný, čim ohrozuje ničnetušiacich a oklamaných spotrebiteľov. U falzifikátov sa často vyskytuje nevyhovujúce zloženie použitých materiálov a nižšia kvalita spracovania výrobku.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona