Trnavskí colníci kontrolovali trhovníkov: Viac ako polovica obcí ich nenahlásilo!

NETKY.SK • 6 Jún 2014, 14:42 • 2 min
Trnavskí colníci kontrolovali trhovníkov: Viac ako polovica obcí ich nenahlásilo!

BRATISLAVA/TRNAVA - Väčšina obcí v Trnavskom kraji nenahlasuje finančnej správe trhovníkov, ktorí chodia predávať oblečenia, obuv či iné tovary.

slovakia

left justify in out

Od 1. januára 2014 totiž pre obce platí povinnosť nahlásiť takýchto trhovníkov, trnavskí colníci však v uplynulých dňoch zistili, že takmer 60 percent obcí v kraji si svoju povinnosť nesplnilo. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa Colného úradu Trnava Iveta Švárna.

 

Trnavskí colníci kontrolovali viacero obcí v kraji. Zistili, že síce obce trhovníkom predaj povolili, takýto predaj však finančnej správe neoznámili. Pritom podľa zákona o podmienkach predaja výrobkov a poskytovania služieb a zákona o živnostenskom podnikaní majú obce na finančnú správu zasielať Oznámenie o vydaní povolenia na zriadenie trhového miesta a na predaj výrobkov a poskytovanie služieb na trhovom mieste podľa § 3 ods. 1 zákona č. 178/1998 Z. z., informovala Švárna. 

Potrebné informáciu si môžu starostovia a primátori zistiť na internetovej stránke  https://www.financnasprava.sk/sk/infoservis/oznamovacia-povinnost-obci alebo aj prostredníctvom call centra na telefónnom čísle 048/431 72 22, po stlačení voľby č. 4. Na linke call centra môžu obce operátorovi nahlásiť požadované údaje o vydanom povolení. Údaje môžu nahlásiť aj na e-mailovej adrese trhove.miesto@financnasprava.sk. „Kontroly s takýmto zameraním trnavskí colníci plánujú vykonávať aj naďalej“ upozorňuje Švárna.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona