Trnavské Vianočné trhy otvorili rozsvietením stromčeka

NETKY.SK • 29 November 2013, 17:48 • 2 min
Trnavské Vianočné trhy otvorili rozsvietením stromčeka

TRNAVA - Vianočné trhy v Trnave dnes otvorili rozsvietením vianočnej jedle na Trojičnom námestí, svetelnej výzdoby mestskej veže a koncertom skupiny Slniečko. Stánky v centre mesta má podľa organizátora trhov Ivana Novotného 85 predajcov. Súčasťou trhov je každodenný kultúrny program, v ktorom vystúpia okrem deti z trnavských škôl aj známe tváre ako Mária Čírová, Bystrík, Martin Harich a ďalší.

slovakia

left justify in out

Organizátori vypočuli hlas ľudu a na Trojičnom námestí nechali viac priestoru. "Veľké stany pri stánkoch s občerstvením sme zrušili a nahradili ich menšími, stánky s menej vianočným tovarom sme odsunuli mimo námestia a inak sme umiestnili aj pódium,“ predstavil novinky Novotný. Jeho spoločnosť Mediaflash organizuje Vianočné trhy už tretí rok, radnica ich tak mohla vypustiť zo svojho rozpočtu. Trhy potrvajú do 23. decembra, ich organizátori sa však postarajú aj o silvestrovský program. Jeden zo stánkov je vyhradený pre charitatívne aktivity, neziskové organizácie, združenia a spolky ho dostávajú k dispozícii zadarmo. Stánkov s výrobkami remeselníkov je v centre Trnavy podľa Novotného približne dvadsať, rovnako aj stánkov s občerstvením, v piatich ponúkajú trdelníky a v ostatných možno kúpiť viac alebo menej vianočný tovar.

V sobotu popoludní požehná dekan trnavskej farnosti Stanislav Vojtko adventný veniec na námestí a zapáli prvú adventnú sviečku. Vždy v nedeľu je pripravený program pre rodiny s deťmi.

K predsviatočnej atmosfére v Trnave prispejú aj nové prvky vianočnej výzdoby, do ktorých investovala samospráva 13-tisíc eur. Na obnovenej časti pešej zóny je umiestnený štvormetrový adventný veniec s veľkými sviečkami a šesťmetrový umelý stromček s osvetlením, ktorý hrá vianočné melódie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies