Trnavská vodárenská zverejnila cenovú kalkulačku

NETKY.SK • 17 Február 2017, 13:00 • 2 min
Trnavská vodárenská zverejnila cenovú kalkulačku

TRNAVA – Trnavská vodárenská spoločnosť zverejnila na svojej internetovej stránke aplikáciu, pomocou ktorej si zákazníci môžu vyrátať cenu vodného a stočného. Od 1. januára účtujú vodárenské spoločnosti fixné aj variabilné zložky ceny, čo výpočet mierne skomplikovalo.

slovakia

left justify in out

Zákazník, ktorý si chce vyrátať cenu v roku 2017, musí do kalkulačky zadať svoju ročnú spotrebu vody, ďalej či ide o odber v rodinnom alebo bytovom dome a niektoré ďalšie údaje. Aplikácia mu vyráta celkovú cenu aj so zarátaním fixných zložiek. Okrem vodného a stočného umožňuje aplikácia vyrátať si aj poplatok za odvedenie zrážkovej vody kanalizáciou. Cenová kalkulačka je dostupná na stránke www.tavos-as.sk

Dvojzložkové ceny vodného a stočného znamenajú pre bežných zákazníkov z rodinných domov a bytoviek s odberom približne do 180 kubíkov zvýšenie cien. Pre zákazníkov s vyšším odberom vody sa ceny za meter kubický naopak znížia. Ak rodina spotrebuje v roku 2017 napríklad 100 kubíkov vody, za vodu a odvedenie do čistiarne kanalizáciou zaplatí 226 eur. Je to približne o desať eur viac, ako minulý rok.      

 

Trnavská vodárenská spoločnosť je dominantným dodávateľom pitnej vody prostredníctvom verejného vodovodu a prevádzkovateľom kanalizácie v okresoch Trnava, Piešťany a Hlohovec. Jej akcie vlastní 98 miest a obcí regiónu, najväčším akcionárom je mesto Trnava.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies