Trnavská vodárenská spoločnosť zvýšila cenu stočného

NETKY.SK • 3 Január 2011, 09:17 • 2 min
Trnavská vodárenská spoločnosť zvýšila cenu stočného

Trnavská vodárenská spoločnosť zvýšila cenu stočného

slovakia

left justify in out

img

Trnavská vodárenská spoločnosť (TAVOS) a.s. so sídlom v Piešťanoch vyhlásila ceny vodného a stočného na rok 2011. Cenu za výrobu a dodávku pitnej vody verejným vodovodom určila na 0,8255 eur/m3 s DPH, čo predstavuje s porovnaním s rokom 2010 nárast o sadzbu novej DPH. Pre nasledujúce mesiace sa zvyšuje cena za odvedenie a čistenie odpadovej vody (t.j. aj zrážkovej) verejnou kanalizáciou na 1,1306 eur/m3 s DPH oproti doterajším 1,0380 eur/m3.  Cena za distribúciu pitnej vody verejným vodovodom je 0,6889 eur/m3 s DPH.
      Cena za vodu (vodné a stočné spolu) pre rok 2011 je 1,9561 eur/m3 oproti 1,8194 eur/m3 v roku 2010.  Východiskom pre stanovenie vodného i stočného boli, ako informuje TAVOS na svojej webovej stránke,  vynaložené skutočné oprávnené náklady v uplynulom období, povýšené o povolené navýšenie Úradom pre reguláciu sieťových odvetví (ÚRSO) tzv. faktora efektivity využívania nákladov za jednotlivé regulované činnosti a faktora investičného rozvoja za tieto činnosti (projekty spolufinancované EÚ) určených ÚRSO-m priebežne za každý regulovaný rok.
      TAVOS a.s. zásobuje pitnou vodou okolo sto obcí v okrese Trnava Piešťany a  Hlohovec. Pre zabezpečenie zásobovania spoločnosť využíva 59 vodných zdrojov, z toho 13 prameňov. Hlavnou činnosťou spoločnosti je zásobovanie pitnou vodou, odkanalizovanie a čistenie odpadových vôd v územnej pôsobnosti trnavského, piešťanského a hlohovského regiónu, má do sto akcionárov. TAVOS vznikol v roku 2003 transformáciou Západoslovenských vodární a kanalizácií, š.p. Bratislava.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona