Trnavská univerzita otvorila chemické laboratórium na online výučbu

NETKY.SK • 28 Február 2023, 15:00 • 2 min
Trnavská univerzita otvorila chemické laboratórium na online výučbu

TRNAVA - Nové laboratórium pre didaktiku chémie na Trnavskej univerzite (TU) v Trnave je jedným z výstupov cezhraničnej spolupráce s Ostravskou univerzitou. Otvorili ho v uplynulom týždni, myšlienka zriadenia pochádza ešte z obdobia vrcholiacej pandémie COVID-19, keď boli študenti v izolácii.

slovakia

left justify in out

TU ním ponúka základným i stredným školám v Česku a na Slovensku možnosť online vzdelávania. Informoval o tom hovorca TU Matúš Demko. Prínosom laboratória je prepojenie žiakov základných a stredných škôl na Slovensku i v Česku a vedcov na univerzite cez riešenie spoločných výskumných tém. Laboratórium je vybavené modernými prístrojmi a audiovizuálnou technikou umožňujúcou živý internetový prenos.

 

Finančnú podporu získali v rámci európskeho programu regionálneho rozvoja Interreg. "Zároveň pripravujeme vzdelávací program a materiály, ktoré budú po pilotnom overení poskytnuté školám. Priestory laboratória budú tiež slúžiť aj našim študentom pri príprave do praxe, pri tvorbe rôznych podporných učebných materiálov, tichých videí k učebniciam, na ktorých už dlhšie pracujeme," uviedla Katarína Kotuľáková z Katedry chémie Pedagogickej fakulty TU. Celkový rozpočet projektu predstavuje 291.881 eur. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona