Trnavská radnica je pripravená súdiť sa o milióny z eurofondov

NETKY.SK • 9 Júl 2013, 11:24 • 2 min
Trnavská radnica je pripravená súdiť sa o milióny z eurofondov

TRNAVA - Trnava je pripravená súdiť sa s Úradom pre verejné obstarávanie pre jeho rozhodnutia, ktoré stáli mestskú pokladnicu 2,3 milióna eur.

slovakia

left justify in out

O túto sumu z eurofondov prišla samospráva pri výstavbe Mestského priemyselného a technologického parku na základe výsledkov kontroly verejného obstarávania. Primátor Vladimír Butko označil výhrady úradu za "administratívne vyfabulovaný problém“. Výpadok dotácie 2,3 milióna eur riešilo mestské zastupiteľstvo úverom.

Trnavu povzbudil úspech mesta Myjava v podobnom spore so štátom. Myjava sa súdila o peniaze na prestavbu Zariadenia sociálnych služieb Nezábudka. Podľa hovorcu trnavskej radnice Pavla Tomašoviča boli problémy oboch miest veľmi podobné. "Sme presvedčení, že v našom prípade nenesie mesto Trnava vinu za určité zmeny, ktoré nastali počas súťaže a ktoré boli riadne odkonzultované a zaprotokolované. Z tohto dôvodu chceme mať jasno v tejto veci a preto sme sa obrátili na advokáta, ktorý má už s podobným prípadom skúsenosti,“ povedal Tomašovič. Advokát Anton Blaha má vypracovať analýzu zákonnosti rozhodnutí Úradu pre verejné obstarávanie a podnet generálnemu prokurátorovi na podanie protestu proti rozhodnutiam Úradu pre verejné obstarávanie. Tomašovič pripúšťa, že samospráva sa bude za určitých okolností o dotáciu aj súdiť. 

Mestský priemyselná a technologický park za 10,7 milióna eur Trnava dokončila na jar minulého roku. Určený je pre investorov z oblasti výskumu, vývoja, výroby prototypov a inovačných procesov. Úrad pre verejné obstarávanie odmietol postup výberu dodávateľa pre zmenenú časť projektu rokovacím konaním bez zverejnenia. Trnava tak prišla o dotáciu 2,3 milióna eur. Peniaze nahradila najskôr krátkodobým úverom, ktorý v tomto roku poslanci zmenili na riadny úver so splatnosťou desať rokov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona