Trnavská PSA potvrdila spustenie výroby v stredu

NETKY.SK • 20 September 2011, 23:28 • 2 min
Trnavská PSA potvrdila spustenie výroby v stredu

Trnavská PSA potvrdila spustenie výroby v stredu - Priemysel Závod PSA Peugeot Citroën v Trnave definitívne spúšťa v stredu (21. 9.

slovakia

left justify in out

img

Závod PSA Peugeot Citroën v Trnave definitívne spúšťa v stredu (21.9.) výrobu. TASR o tom dnes informovala hovorkyňa PSA Peugeot Citroën Slovakia Ivana Pavelková. "Výroba nabehne do rovnakého režimu ako pred odstávkou," uviedla Pavelková.

Zastavená výroba sa týkala všetkých závodov PSA, pričom už v pondelok (19.9.) sa rozbehla produkcia v niektorých z nich. Ďalšie fabriky, vrátane slovenskej spustia linky zajtra, prípadne neskôr. "Uprednostnené boli závody na výrobu motorov a prevodoviek, ostatné závody sú zásobované podľa disponibility dielov," informovala Pavelková. Informácie o tom, či sa zameškanie výroby odrazí na zrýchlení produkcie v Trnave, budú podľa nej dostupné až v priebehu ďalších dní.

Dôvodom pre zastavenie výroby vo všetkých závodoch PSA boli problémy jedného zo zahraničných dodávateľov. Prvá odstávka výroby v Trnave bola plánovaná na tri pracovné dni. Išlo o piatok (9.9.), pondelok (12.9.) a utorok (13.9.). Kvôli pretrvávajúcim problémom s dodávateľom však ostala výroba zastavená aj počas nasledujúcej stredy a piatka. K tomu sa neskôr pridal aj pondelok (19.9.) a utorok (20.9.).

Zamestnanci nebudú mať podľa hovorkyne závodu krátenú mzdu, pričom im bude priznaná aj mesačná kolektívna odmena. Neprerušil sa ani prebiehajúci nábor na tretiu zmenu.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies