Trnavská PSA nevyrába do utorka. Ostatné automobilky idú naplno

NETKY.SK • 19 September 2011, 22:34 • 2 min
Trnavská PSA nevyrába do utorka. Ostatné automobilky idú naplno

Trnavská PSA nevyrába do utorka. Ostatné automobilky idú naplno - Doprava Trnavský závod automobilky PSA Peugeot Citroën nebude vyrábať minimálne do utorka.

slovakia

left justify in out

img

Trnavský závod automobilky PSA Peugeot Citroën nebude vyrábať minimálne do utorka. Dôvodom pozastavenia výroby sú sociálne a organizačné problémy jedného zo zahraničných dodávateľov. Tie spôsobili výpadok dôležitých dielov pre výrobu automobilov.

"Napriek mobilizácii a úsiliu celej skupiny PSA sa nám nepodarilo zabrániť niekoľkodňovému zastaveniu výroby," informovala dnes TASR hovorkyňa PSA Peugeot Citroën Slovakia Ivana Pavelková. Problémy zahraničného dodávateľa ovplyvnili všetky závody PSA, ktoré boli nútené taktiež zastaviť výrobu.

Prvá odstávka výroby v Trnave bola naplánovaná na tri pracovné dni. Išlo o piatok (9.9.), pondelok (12.9.) a utorok (13.9.), no kvôli pretrvávajúcim problémom s dodávateľom ostala výroba zastavená aj počas nasledujúcej stredy a piatka. "Napriek tomu, že situácia u dodávateľa sa postupne zlepšuje, sme nútení so zastavením výroby pokračovať v pondelok (19.9.) a v utorok (20.9.)," uviedla dnes Pavelková. O tom, či sa v stredu (21.9.) spustia linky, bude automobilka informovať v utorok večer.

Zamestnanci nebudú mať podľa nej krátenú mzdu, pričom im bude priznaná aj mesačná kolektívna odmena. Pokračuje aj nábor na tretiu zmenu. "V júli 2012 budeme mať vytvorených 800 nových pracovných miest," dodala Pavelková.

Výroba v bratislavskom závode Volkswagen Slovakia pokračuje podľa jeho hovorcu Vladimíra Machalíka nepretržite 7 dní v týždni. Automobilka takisto realizuje nábor nových pracovníkov, ktorý bude trvať do konca tohto roka. Nábor zhruba 1500 nových zamestnancov začal v auguste.

Štandardne sa vyrába aj v žilinskom závode KIA. "Autá vyrábame v dvojzmennej prevádzke a motory v podstate v trojzmennej," povedal pre TASR hovorca Kia Motors Slovakia Dušan Dvořák. V prvom štvrťroku 2012 chce Kia spustiť tretiu zmenu na výrobu automobilov, čo si vyžiada prijatie zhruba 1000 zamestnancov v priebehu tohto roka.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies