Trnavská nemocnica priznala sfušovaný pôrod: Z Adamka je živá mŕtvola, rodinu vyplatí!

NETKY.SK • 9 Október 2015, 18:05 • 2 min
Trnavská nemocnica priznala sfušovaný pôrod: Z Adamka je živá mŕtvola, rodinu vyplatí!

BRATISLAVA - Trnavská fakultná nemocnica finančne odškodní rodinu dvojročného Adama, ktorý ostal postihnutý po zle vedenom pôrode jeho matky.

slovakia

left justify in out

Chlapec sa narodil v nemocnici pred dvoma rokmi v máji, chybou lekárov má ťažké postihnutie mozgu. Vinu nemocnica priznáva v mimosúdnej dohode, s rodinou sa dohodla na odškodnom 480.000 eur. Na prípad ako prvý upozornil portál Topky.sk.

 

Rodina sa odškodného domáhala prostredníctvom žaloby na okresnom súde, žiadala 800.000 eur. "Rozhodli sme sa nepredlžovať súdny proces niekoľko rokov opravnými prostriedkami, ale chceli sme čo najskôr pomôcť rodine, pričom sme s ňou aj s jej právnym zástupcom aktívne komunikovali," priblížil pre TASR hovorca nemocnice Matúš Stračiak. Takmer 100.000 eur zaplatí poškodenej rodine poisťovňa Kooperativa, zvyšných 380.000 eur má nemocnica posielať v splátkach po 10.000 eur.

 

Prípad viedol k personálnym zmenám vo vedení gynekologicko-pôrodníckej kliniky. "Momentálne sú vo vedení kliniky celoslovensky uznávaní odborníci, na ktorých máme veľa pozitívnych referencií aj od mamičiek a kvôli ktorým k nám prichádzajú aj rodičky z iných spádových oblastí," hovorí Stračiak.

 

Ako poukázal, mimosúdne vyrovnanie neznamená koniec prípadu, ten vyšetruje polícia. "Na základe výsledku trestnoprávneho konania, ktoré stále prebieha, sme pripravení podniknúť ďalšie kroky voči zodpovedným osobám a vyplatenú sumu od nich následne vymáhať," avizoval.

 

Vzniknutá situácia je podľa Stračiaka nemocnici veľmi ľúto. "Bohužiaľ, nevieme vrátiť čas a zdravie chlapcovi, a preto sme hľadali možnosť, ako im pomôcť riešiť vzniknutú situáciu, pričom sme čiastočne využili poistnú zmluvu," zhrnul.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies