Trnavská automobilka PSA na dva týždne zastaví výrobu

NETKY.SK • 18 September 2014, 18:08 • 2 min
Trnavská automobilka PSA na dva týždne zastaví výrobu

TRNAVA - Trnavská automobilka PSA Peugeot Citroën Slovakia zastaví na dva týždne od pondelka 22. septembra do 3. októbra výrobu.

slovakia

left justify in out

Dôvodom je tradične nižší dopyt po nových vozidlách v jesenných mesiacoch. Objem výroby na celý rok však zostáva podľa aktuálneho plánu medziročne vyšší ako v minulom roku. Vlani vyrobili v Trnave v trojzmennej prevádzke viac ako 248 tisíc vozidiel. Informoval o tom Peter Švec z PSA Peugeot Citroën Slovakia.

 

Za prvých osem mesiacov tohto roku vyrobila trnavská automobilka celkovo takmer 188 tisíc vozidiel. V porovnaní s rovnakým obdobím minulého roku ide o 7,4-percentný nárast produkcie. "Prvá polovica tohto roka bola v prípade automobilky v Trnave v znamení rastu objednávok, čo vyústilo do zavedenia siedmich sobotných ranných pracovných zmien a jednej predĺženej nočnej zmeny z nedele na pondelok," uviedol Švec. Zavedenie ďalších nevýrobných dní do konca roka 2014 bude podľa neho závisieť od konkrétneho objemu objednávok a režim práce bude po dohode s odborovou organizáciou oznámený zamestnancom. Automobilka vo svojej aktuálnej kolektívnej zmluve podľa Šveca garantuje nezmenenú zamestnanosť. 

 

Automobilka v Trnave je technologicky jednou z najnovších v rámci skupiny PSA Peugeot Citroën. Strategickú investíciu francúzsky koncern oznámil v januári 2003 a do začatia výroby dosiahla už zhruba jednu miliardu eur. V prvom štvrťroku 2009 prišla na trh novinka Citroën C3 Picasso, ktorá sa vyrába výhradne na Slovensku, pričom investície do jej výroby dosiahli ďalších 100 mil. eur. Firma vlani vyrobila takmer 250 tisíc áut.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies