Trnavská aréna bude počas zápasov svietiť na červeno

NETKY.SK • 12 August 2013, 15:38 • 2 min
Trnavská aréna bude počas zápasov svietiť na červeno

TRNAVA - Obvodový plášť pripravovanej City Areny v Trnave, ktorá bude v prevádzke od roku 2015, bude počas zápasov domáceho futbalového klubu FC Spartak svietiť na červeno. Návštevníci mesta i fanúšikovia budú vďaka tomu aj vizuálne vidieť, že sa na štadióne hrá zápas.

slovakia

left justify in out

Obvodový plášť štadióna, ktorý je momentálne v rekonštrukcii, bude vybavený LED osvetlením schopným meniť farebnú kompozíciu. "Počas duelov Spartaka bude svietiť na červeno. Samozrejme, je tu viacero ďalších možností, ako osvetliť komplex," uviedol podľa klubového webu Spartaka predseda predstavenstva spoločnosti City-Arena Pavol Adamec. Niečo podobné je aj v Mníchove v Allianz Arene, ktorá počas zápasov Bayernu svieti vo večerných hodinách na červeno, počas súbojov Mníchova 1860 zasa na modro.

City Arena prinesie do Trnavy aj ďalšie mestotvorné funkcie. Pri hradbách vznikne prestrešená pešia zóna, kde budú kaviarne a reštaurácie. V oddychovej zóne nebude chýbať zeleň, nateraz autori projektu uvažujú o výsadbe listnatých platanov. Práce na projekte City Areny pokračujú podľa harmonogramu. V obchodnej galérii už prenajali 60 percent predajných priestorov, na štadióne si partneri klubu predbežne zarezervovali pätnásť z dvadsiatich skyboxov. Súčasťou štadióna budú dve veľkoplošné obrazovky, nebude chýbať ani rodinný sektor.

"Štadión leží vo vzdialenosti do 50 kilometrov od medzinárodného letiska. Zahraničná výprava vojde autobusom až do podzemného parkoviska v areáli štadióna a odtiaľ sa priamo presunie do kabín. Nepríde teda k žiadnemu kontaktu s okolím, tak ako to žiadajú medzinárodné predpisy," uviedol podľa spartak.sk Pavol Adamec. Kapacita hľadiska bude 19-tisíc divákov, v budúcnosti sa v prípade potreby dá navýšiť na 30-tisíc.

Momentálne sa v areáli súčasného Štadióna Antona Malatinského búra. V druhej polovici septembra by mali položiť základný kameň novej arény a začať s výstavbou, ktorej ukončenie je naplánované na december 2014. Slávnostné otvorenie novej arény bude v prvom polroku 2015.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies