Trnavská arcidiecézna charita začala s rozvozom balíkov potravinovej pomoci

NETKY.SK • 31 Marec 2023, 12:0 • 2 min
Trnavská arcidiecézna charita začala s rozvozom balíkov potravinovej pomoci

TRNAVA - Balíky s potravinovou pomocou a drogériou pre ľudí v hmotnej núdzi, v mimoriadne nepriaznivej alebo krízovej životnej situácii, začala do šiestich okresov v svojej pôsobnosti distribuovať Trnavská arcidiecézna charita (TACH). Do konca apríla ju doručí trom tisícom adresátov, informovala o tom hovorkyňa TACH Darina Kukuľová Kvetanová.

slovakia

left justify in out

Potravinové balíky vážia 14 kilogramov, ľudia v nich nájdu múku, olej, cestoviny, strukoviny, tiež med, krupicu či sušené mlieko. V hygienických balíkoch sú potreby na osobnú hygienu, potreby na pranie a čistiace prostriedky. "Teraz vydáme balíky v okresoch Dunajská Streda, Nové Mesto nad Váhom a Piešťany, v apríli v okresoch Trnava, Hlohovec a Galanta. Balíky rozvážame podľa zoznamu, ktorý zostavil Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny," povedala.

 

img

 

O doručení informujú každého príjemcu vopred cez SMS alebo listom. Okrem tejto distribúcie bude TACH pokračovať s ďalšími dvoma pred letnými prázdninami a na jeseň. Prostriedky na pomoc získalo Slovensko z európskych fondov vo výške viac než päť miliónov eur a regionálne charity ju poskytujú celkovo v 41 okresoch. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona