Trnavčanka porodila svoje dieťa na ulici a hodila ho do koša, aký ju stihol trest?

NETKY.SK • 4 Január 2018, 08:04 • 2 min
Trnavčanka porodila svoje dieťa na ulici a hodila ho do koša, aký ju stihol trest?

BRATISLAVA – Tento prípad sa odohral pred 10 rokmi v Bratislave. Mladá žena z Trnavy porodila svojho syna priamo na ulici v mestskej časti Bratislava – Nové Mesto. Novorodenca sa však zbavila ohavným spôsobom, hodila ho do kontajnera! Jeho plač započul okoloidúci bezdomovec, ktorý ho z neho vytiahol. Ako ju naše úrady potrestali?

slovakia

left justify in out

V tom čase mala rodička iba 18-rokov, no ani to ju neoprávnilo k takémuto činu. Novorodenca ihneď po pôrode hodila do kontajnera, údajne bol za tým šok z pôrodu. Život mu zachránil bezdomovec, ktorý v tom čase prechádzal okolo a započul jeho plač.

 

Po privolaní záchranky a polície dieťa odviezli do nemocnice. Nešťastnicu sa podarilo onedlho nájsť a ženu polícia obvinila z pokusu o vraždu svojho dieťaťa. Za čin je hrozil 4 až 8 rokov za mrežami. O dieťa prejavili záujem jej rodinný príbuzný. Na prekvapenie vyšlo najavo, že žena už jedno dieťa má a spoločne so svojim partnerom sa oň dobre stará. Čo ju dohnalo k takémuto kroku, sa do dnešného dňa nepodarilo zistiť. 

 

Súd nakoniec rozhodol o osude ženy. S prokurátorom sa dohodla na vine a treste v dĺžke 34 mesiacov a s podmienkou na tri roky. Žena je pod probačným dohľadom a navštevuje psychoterapeuta. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies