Trnavčania začali zimnú prípravu ako prví, posilnili ich Reynaldo a Sulejmani

NETKY.SK • 4 Január 2018, 14:33 • 2 min
Trnavčania začali zimnú prípravu ako prví, posilnili ich Reynaldo a Sulejmani

TRNAVA - Futbalisti Spartaka Trnava, ktorým patrí líderské postavenie po jesennej časti najvyššej slovenskej súťaže Fortuna ligy, po dovolenkách vo štvrtok odštartovali zimnú prípravu na jarnú časť sezóny 2017/2018. Informuje o tom web Spartaka.

slovakia

left justify in out

K tímu trénera Nestora El Maestra sa pridalo viacero nových tvárí. Prvou je Brazílčan Reynaldo dos Santos Silva. Dvadsaťosemročný ofenzívny univerzál dobre pozná európsky futbal - päť rokov pôsobil v Anderlechte Brusel, hrával tiež za Cercle Bruggy či azerbajdžanský FK Karabach. Naposledy bol hráčom tureckého Adanasporu.

 

"Ide o dobrého hráča, ktorý má určite kvalitu pre našu ligu. Nehral však šesť mesiacov, čo je problém. S podobným prípadom však máme pozitívnu skúsenosť, keďže Pehlivan bol bez futbalu celý rok. Bude to v poriadku," povedal Nestor El Maestro.

 

img

Reynaldo dos Santos Silva. Foto: TASR


Ďalším novicom je krídelník Valmir Sulejmani. Dvadsaťjedenročný kosovský reprezentant bol kmeňový hráč nemeckého Hannoveru 96. Rodáka z Nemecka pozná Nestor El Maestro veľmi dobre, pod jeho taktovkou Sulejmani nastupoval dva roky.

 

img

Valmir Sulejmani. Foto: TASR

 

"Je to krajný záložník, ktorý má skúsenosti aj s defenzívnejšou rolou. S Nestorom sa dohodli na desaťdňovej skúške, aby videl hráčov stav. Chce si tak na sto percent overiť, že Spartaku môže pomôcť. Samotný Sulejmani si otestuje podmienky v Trnave. Na základe toho sa rozhodne o jeho ďalšej budúcnosti," uviedol generálny manažér FC Spartak Pavel Hoftych, ktorý prezradil, že klub má v hľadáčiku viacero adeptov na post klasického útočníka. Do šatne pribudli aj dvaja hráči z juniorky - útočník Tomáš Vantruba a univerzál Július Gombala. S mužstvom po zranení začal trénovať Štefan Pekár.

Trnavčania majú v pláne dve sústredenia v zahraničí: v termíne 14. - 24. januára sa budú pripravovať v Turecku, 5. - 8. februára v maďarskom Lipóte. Na "andelov" čaká v zimnej príprave dovedna sedem prípravných stretnutí - 13. januára začnú dvojzápasom na umelej tráve v Senci proti českému druholigistovi Slezský FC Opava. Následne už v rámci spomenutého desaťdňového sústredenia v "krajine polmesiaca" si zmerajú sily s Vorsklou Poltava (17. 1.) a FK Rostov (23. 1.), účastníkmi najvyššej ukrajinskej a ruskej súťaže. Počas druhého februárového dňa odohrajú futbalisti Trnavy prípravný duel proti druholigovému českému klubu FC Hradec Králové. Na štvordňový pobyt do maďarského Lipótu odcestuje výprava Spartaka 5. 2., o tri dni neskôr absolvuje súboj proti účastníkovi tamojšej druhej najvyššej súťaže ZTE Zalaegerszeg. Generálkou pred jarnou časťou sezóny 2017/2018 bude pre hráčov Trnavy 10. februára prípravný zápas v domácej City Arene proti českému prvoligistovi MFK Karviná. Úvodné jarné vystúpenie v rámci 20. kola Fortuna ligy absolvuje FC Spartak Trnava v sobotu 17. februára v Zlatých Moravciach proti domácemu FC ViOn.

Hráči, ktorí boli k dispozícii na úvodnom zraze FC Spartak Trnava pred začiatkom zimnej prípravy: Martin Vantruba, Dominik Takáč, Peter Urminský, Martin Chudý, Matúš Čonka, Ivan Hladík, Boris Godál, Andrej Kadlec, Matej Oravec, Oliver Janso, Martin Tóth, Erik Jirka, Lukáš Greššák, Lukáš Mihálik, Štefan Pekár, Tomáš Brigant, Anton Sloboda, Ján Vlasko, Andrej Lovás, Kubilay Yilmaz, Marvin Egho

Noví hráči: Tomáš Vantruba (juniorka), Július Gombala (juniorka), Reynaldo dos Santos Silva (Adanaspor/Tur.), Valmir Sulejmani (Hannover 96/Nem.)

Hráči, ktorí sa k tímu pripoja 8. januára: Slavko Lukič, Yasin Pehlivan, Vachtang Čanturišvili, Iľja Čeredničenko, Stefan Bogdanovski

Prehľad stretnutí FC Spartak Trnava v rámci zimnej prípravy na jarnú časť sezóny 2017/2018:


13. januára: FC Spartak Trnava - SFC Opava (ČR-II. liga, 12.00 a 14.00 h), hrá sa v Senci
17. januára: FC Spartak Trnava - Vorskla Poltava (Ukr.), v rámci sústredenia v Turecku
23. januára: FC Spartak Trnava - FK Rostov (Rus.), v rámci sústredenia v Turecku
2. februára: FC Spartak Trnava - FC Hradec Králové (ČR-II. liga)
7. februára: ZTE Zalaegerszeg (Maď.-II. liga) - FC Spartak Trnava, v rámci sústredenia v maďarskom Lipóte
10. februára: FC Spartak Trnava - MFK Karviná (ČR), hrá sa na Štadióne Antona Malatinského - v City Arene v Trnave
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies