Trnavčania trénujú so špeciálnou maskou

NETKY.SK • 5 August 2015, 18:41 • 2 min
Trnavčania trénujú so špeciálnou maskou

TRNAVA - Futbalistom Spartaka Trnava pomáha pri naberaní kondície po zranení aj technická novinka v podobe špeciálnej masky simulujúcej pobyt vo vysokohorskom prostredí. Inováciu do tréningového procesu zaradil asistent trénera Milan Ivanka.

slovakia

left justify in out

"Hráč inhaluje redší vzduch, čím sa dostáva do vyššej záťaže. Rastie tepová frekvencia, tvoria sa červené krvinky, zvyšuje sa kapacita pľúc a prenos kyslíka do tela je efektívnejší. Pri návrate do bežných podmienok má futbalista lepšie pripravený kardiovaskulárny systém," objasnil na oficiálnej internetovej stránke trnavského klubu Ivanka.

 

V utorok s maskou absolvoval stometrové behy Ivan Schranz, ktorý sa zotavuje po svalových problémoch. V individuálnej príprave si ju vyskúšal tiež Lukáš Greššák. "Ide o efektívnejšie trénovanie. Hodinový tréning sa s touto pomockou zvládne za dvadsať minút. Osvedčila sa nám najmä pri hráčoch, čo potrebujú nabrať vytrvalostné schopnosti a rovnako u rekonvalescentov. Tí rýchlejšie dosiahnu potrebnú úroveň aeróbnych parametrov," pokračoval na webe spartak.sk Milan Ivanka. 

 

Dvadsaťjedenročný Schranz sa s touto vymoženosťou stretol na jar 2015 na hosťovaní v pražskej Sparte: "Osobne som si ju tam ešte nevyskúšal, ale využívala sa v klube pri práci s futbalistami po zranení alebo pri cvičení rýchlych nôh. Nie je zábava behať s tým, je to riadna drina." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies