Trnavčania sú nespokojní s parkovacou politikou, chcú iniciovať petíciu

NETKY.SK • 22 Máj 2023, 13:30 • 2 min
Trnavčania sú nespokojní s parkovacou politikou, chcú iniciovať petíciu

TRNAVA - Občania nespokojní s mestskou parkovacou politikou na sídlisku Družba v Trnave chcú iniciovať petíciu a adresovať ju radnici. Dohodli sa na tom počas víkendového stretnutia, ktorého sa zúčastnilo vyše 60 ľudí.

slovakia

left justify in out

Mesto už pred niekoľkými mesiacmi avizovalo, že spoplatnené zóny v rámci celej Trnavy budú vyznačené do konca roka. To so sebou prináša aj zrušenie miest živelného parkovania, ktoré nie je v súlade s normami. V jednotlivých zónach sa umožňuje parkovanie registrovaným rezidentom, ich návštevy majú 100 hodín parkovania bezplatne zadarmo, pre ostatných platí cenník využívania parkovacej plochy.

 

Jedna z organizátoriek Jaroslava Chnápková poukázala, že po zavedení rezidenčného parkovania v ich zóne ľudia nemajú potrebný počet miest na parkovanie aj napriek tomu, že majú zaplatené vyrubené poplatky. "Treba najprv vyznačiť dostatok parkovacích miest a potom zavádzať poplatky," povedala jedna z účastníčok zhromaždenia. Ďalší účastník uviedol, že nesúhlasí s celkovou parkovacou politikou mesta. "Platené parkovanie má byť v centre mesta a nie po sídliskách. Nemienim ako Trnavčan platiť na všetkých miestach, kam sa pohnem. Je to choré, veď my ako platitelia daní by sme mali mať za nejaký poplatok parkovanie všade. A nie na každom sídlisku platiť zakaždým," doplnil.

 

Mesto v závere uplynulého týždňa informovalo, že v horizonte niekoľkých dní pribudne na Družbe 54 nových parkovacích miest, z nich 28 miest bude vyznačených na Ulici Vladimíra Clementisa, 9 na Ulici Teodora Tekela a 17 na Ulici Juraja Slottu. "Obyvatelia tak budú vedieť a vidieť, kde presne na ulici môžu parkovať, a kde musia zachovať prístupné príjazdové cesty k bytovým domom pre hasičské a záchranné zložky," informovala vedúca odboru komunikácie a vzťahov s verejnosťou radnice Zuzana Hrinková Siebenstichová. V ďalších týždňoch vznikne 38 parkovacích miest vďaka drobným stavebným úpravám pri minimálnom zásahu do existujúcej zelene. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies