Trnavčania si môžu vydýchnuť: Vrah Ľubor Masár zostáva za mrežami!

NETKY.SK • 10 Marec 2015, 13:13 • 2 min
Trnavčania si môžu vydýchnuť: Vrah Ľubor Masár zostáva za mrežami!

TRNAVA - Na doživotie odsúdený vrah Ľubor Masár zostáva aj naďalej za mrežami leopoldovskej väznice.

slovakia

left justify in out

Krajský súd v Trnave dnes zamietol jeho sťažnosť proti verdiktu okresného súdu, ktorý ho odmietol podmienečne prepustiť na slobodu. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa súdu Viktória Pagáčová. Masár a jeho komplic Ján Molnár boli prví odsúdení na doživotie na Slovensku po roku 1989.

 

Trnavčan Ľubor Masár spoločne s Jánom Molnárom v auguste 1990 v Rakúsku znásilnil a následne zaškrtil Holanďanku Gabriellu Widdershovenovú – Groenovú. Jej manžela zviazali, ťažko zranili a vyhodili z auta. Ten však drámu prežil a neskôr na súde proti páchateľom svedčil. Oboch zločincov poslal za mreže na doživotie Mestský súd v Bratislave. Masárova nádej na podmienečné prepustenie na slobodu bude vyššia po 28. septembri 2015, keď bude za mrežami už 25 rokov. 

 

Súdy v prípade žiadostí odsúdených o podmienečné prepustenie z výkonu trestu odňatia slobody posudzujú splnenie formálnych a materiálnych podmienok. Splnenie materiálnych znamená, že odsúdený vo výkone trestu plnením svojich povinností preukázal polepšenie a dá sa od neho očakávať, že v budúcnosti povedie riadny život. 

 

Na slobodu nejde ani ďalší na doživotie odsúdený Viliam Hauser. Krajský súd v Trnave koncom februára zamietol ako nedôvodnú aj jeho sťažnosť proti uzneseniu okresného súdu, ktorý ho ponechal vo väzení. Hauser spolu s Róbertom Mattom v apríli 1994 v Bratislave vyvraždil päťčlennú vietnamskú rodinu vrátane malého dieťaťa. Práve Hauser bol podľa rozsudku ten, kto plačúce dieťa udusil. Podľa prokuratúry neboli splnené formálne podmienky na jeho podmienečné prepustenie, okresný súd preto jeho žiadosť zamietol.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies