Trnavčania sa tešia na Makov PAOK, Jarábek: Už to bude iný level

NETKY.SK • 29 Júl 2015, 12:00 • 2 min
Trnavčania sa tešia na Makov PAOK, Jarábek: Už to bude iný level

TRNAVA - Futbalisti Spartaka Trnava nastúpia vo štvrtok na úvodný duel 3. predkola Európskej ligy na pôde PAOK-u Solún. Grécky klub v zostave so slovenským reprezentantom Róbertom Makom predstavuje pre zverencov trénera Juraja Jarábka náročnú prekážku a kouč "bílych andelov" tomu prispôsobí aj zloženie základnej jedenástky. V bráne sa už bude môcť spoľahnúť na skúsenosti Ľuboša Kamenára.

slovakia

left justify in out

Trnavčania majú za sebou v tohtosezónnej edícii EL štyri duely, v ktorých ešte ani raz neprehrali. S Olympicom Sarajevo uhrali dve remízy 1:1 vonku, respektíve 0:0 doma a severoírsky Linfield FC v 2. predkole zdolali doma 2:1 a v odvete triumfovali 3:1. PAOK už bude súperom z kategórie kvalitatívne náročných. "Čaká nás prvý zápas s kvalitným súperom, ktorý predstavuje trošku iný level. PAOK je síce favoritom, ale my ho ideme potrápiť a uhrať dobrý výsledok," uviedol pre TASR Jarábek.

 

Jeho zverencom sa v novom ročníku Fortuna ligy zatiaľ nedarí nadviazať na úspešnú cestu z európskeho pohára číslo dva. Po úvodných dvoch dueloch najvyššej domácej súťaže majú na bodovom konte nulu po prehrách 2:4 s Myjavou a 1:2 v Dunajskej Strede. Zápas na Žitnom ostrove však už Trnavčania zahodili za hlavu a tešia sa na PAOK. A nielen na ten. Väčšou motiváciou bude pre nich účasť slovenského reprezentanta v drese súpera. "Tešíme sa na Maka a on sa určite teší na Slovákov. Aj tento fakt dodá zápasu ešte väčší náboj," dodal Jarábek.

 

Ten má od začiatku sezóny problémy so zložením stabilnej základnej jedenástky. Marek Janečka a Milan Bortel mu budú tentoraz chýbať pre tresty za žlté, respektíve červenú kartu, s tímom neodcestoval ani zranený obranca Boris Godál. Dlhodobo budú pauzovať aj Cleber či Srdjan Grabež. Do Solúna preto odcestovalo 15 hráčov a traja brankári vrátane najčerstvejšej posily medzi tromi žrďami Ľuboša Kamenára. "Musím povedať, že Matej Strapák podal naposledy dobrý výkon. Kamenár je však skúsenejší brankár a konkurencia na brankárskom poste je dobrá vec. Určite ho využijem," dodal Jarábek. Konečnú podobu základnej jedenástky však ešte premyslenú nemá: "Niečo mám v hlave, ale vždy nejaká zmena môže prísť. S tým, že nám chýbajú hráči pre tresty alebo zranenia, nič neurobím. Taký je futbalový život. Zameriame sa na to, aby sme na PAOK postavili čo najsilnejšiu zostavu."

 

Skúsený 52-ročný kouč vie, že v Solúne nečaká jeho zverencov ľahká cesta za dobrým výsledkom, ktorý by pred domácou odvetou znamenal ideálnu východiskovú pozíciu na postup. Hoci chémia v mužstve "bílych andelov" v súčasnosti nie je ideálna, Jarábek verí, že duel na pôde náročného súpera hráčov zomkne. "My učíme a chceme od chlapcov, aby hrali futbal. Momentálna situácia však nie je dobrá, máme veľa nových hráčov, ktorí pre nás nie sú až takým prínosom. Tím preto za pochodu ešte stále len skladáme. Chceme hrať futbal, ale nemôžeme sa blázniť, pretože PAOK má obrovskú kvalitu smerom dopredu," dodal Jarábek.

 

Zápas medzi PAOK-om Solún a Spartakom Trnavou povedie nórsky rozhodca Svein-Erik Edvartsen. Od 19.00 h ho bude vysielať naživo RTVS na Dvojke. "Sme radi, že môžeme priniesť súboj Spartaka s atraktívnym a ťažkým súperom, s tretím tímom gréckej ligy, ktorého dres oblieka slovenský reprezentant Róbert Mak," píše sa vo vyhlásení RTVS zaslanom TASR.

 

3. predkolo Európskej ligy - prvý zápas:

PAOK Solún - SPARTAK TRNAVA, 19.00 SELČ (live na RTVS)

rozhodujú: Edvartsen - Engan, Lundberg (všetci Nór.)

predpokladaná zostava Spartaka: Kamenár - Tóth, Nikolič, Greššák, Čonka - Baez, Casado - Halilovič, Sabo, Mikovič - Harba



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona