Trnavčania sa rozlúčia s turbulentným rokom a definitívne aj s Európskou ligou

NETKY.SK • 12 December 2018, 12:19 • 2 min
Trnavčania sa rozlúčia s turbulentným rokom a definitívne aj s Európskou ligou

TRNAVA - Futbalisti FC Spartak Trnava sa rozlúčia s účinkovaním v Európskej lige 2018/2019 štvrtkovým zápasom záverečného 6. kola D-skupiny proti Fenerbahce Istanbul. Pre slovenského šampióna bude duel na Štadióne Antona Malatinského zároveň posledným zápasom jesennej časti aktuálnej sezóny či kalendárneho roka 2018.

slovakia

left justify in out

Postupové karty sú v "déčku" druhej najprestížnejšej klubovej európskej súťaže už rozdané, ďalej ide Dinamo Záhreb a práve spomenutý turecký klub. Trnava už nemá šancu postúpiť, ale stále bojuje o konečné tretie miesto v tabuľke.

 

"Bol to symbolický rok. Vyhrali sme ligový titul a predstavili sa v Európskej lige. Zo skupiny sa nám síce nepodarilo postúpiť, ale zatiaľ máme štyri body. V slovenskej lige to nebolo ideálne, no zvládli sme posledný jesenný duel proti Trenčínu. Podobne by sme radi obstáli aj s Fenerbahce," povedal pre internetovú stránku Spartaka Trnava Kubilay Yilmaz. Rodák z Turecka s rakúskym občianstvom sa na zápas proti Fenerbahce obzvlášť teší. " Príde veľa známych, rodičia, rodinní príslušníci. Vnímam to ako niečo dôležité. Z väčších tímov som mal odmalička sympatie pre Galatasaray. Nie som však žiadny fanatik, skôr prajem národnému tímu Turecka," dodal 22-ročný futbalista.

V úvodnom vzájomnom zápase v Istanbule triumfoval domáci tím 2:0, oba góly Fenerbahce vtedy strelil alžírsky útočník Islam Slimani. Trnava má v tabuľke D-skupiny aktuálne 4 body, druhé Fenerbahce nazbieralo dvojnásobný počet, posledný Anderlecht má na konte dva body. Suverénnym lídrom je Dinamo Záhreb (13). "Fenerbahce disponuje 25 až 30 kvalitnými hráčmi. Je jedno, kto z nich nastúpi. Budú v plnej sile. Majú výborné mužstvo, určite prídu s túžbou vyhrať, keďže doma nie sú v ideálnej situácii. Rovnako však chceme triumfovať aj my," myslí si Yilmaz.

 

img

Úradujúci slovenský majster je v domácej Fortuna lige aktuálne až na ôsmom mieste. Na domácej ligovej scéne sa nedarí ani Fenerbahce, popredný turecký klub je po 15 zápasoch na predposlednej 17. priečke a hrozí mu zostup do druhej tureckej ligy. Mužstvo so slovenským stopérom Martinom Škrtelom zvíťazilo v aktuálnom ročníku iba trikrát, na konte má aj päť nerozhodných výsledkov. Tím z Istanbulu podľahol v nedeľu ďalšiemu účastníkovi skupinovej fázy EL 2018/2019 Akhisaru Belediyespor 0:3 v rámci 15. kola tureckej najvyššej súťaže.

 

Na výsledky "Feneru" už koncom októbra doplatil holandský kouč Phillip Cocu. Nahradil ho krajan Erwin Koeman, no istanbulský tím sa v domácej ligovej súťaži naďalej výsledkovo trápi. Mimochodom, v Trnave sa už v tomto kalendárnom roku predstavil aj druhý z bratského dua Koemanovcov Ronald, ktorý v májovom medzištátnom prípravnom zápase uhral s holandskou reprezentáciou na Slovensku remízu 1:1.

 

img

 

Spartak má za sebou úspešnú generálku na zápas s Fenerbahce - zverenci Radoslava Látala triumfovali v sobotňajšom dueli 18. kola Fortuna ligy nad AS Trenčín 3:1. O dva góly sa postaral spomenutý Yilmaz, jeden zásah pridal Erik Grendel. Štvrtkové stretnutie bude zároveň posledným zápasom Trnavy pod vedením spomenutého českého kouča Látala. Ten už vopred avizoval, že po skončení jesennej časti sezóny v klube nebude pokračovať. Yilmaz napriek tomu dúfa, že na Štadión Antona Malatinskho si nájde cestu čo najviac priaznivcov: "Verím, že bude plný štadión. Všetci sa tešíme, ak fanúšikovia zaplnia tribúny. Bolo by smutné, keby sa to nepodarilo. Preto ich touto cestou pozývam na náš záverečný súboj."


Výkop zápasu je na programe o 21.00 h, stretnutie povedie hlavný rozhodca José María Sánchez Martínez zo Španielska, v pozícii asistentov mu budú pomáhať krajania Raúl Cabaňero a Javier Rodríguez.

 

tabuľka D-skupiny:

1. Dinamo Záhreb 5 4 1 0 11:3 13**

2. Fenerbahce Istanbul 5 2 2 1 7:6 8*

-------------------------------------

3. FC Spartak Trnava 5 1 1 3 3:7 4

4. Anderlecht Brusel 5 0 2 3 2:7 2

*istota postupu do 16-finále a prvenstva v skupine

**istota postupu do 16-finále

 

 

img


 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies